+ Yorum Gönder
Bölge bölge Türkiye ve Akdeniz Bölgesi Forumunda Adana'nın Nesi Meşhur - Şalgam Suyu - Pamuk - Adana Kebap Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Hozukcan
    Devamlı Üye

    Adana'nın Nesi Meşhur - Şalgam Suyu - Pamuk - Adana Kebap








    Adana'nın Nesi Meşhur



    Şalgam Suyu - Pamuk - Adana Kebap


    Türkiye’nin 5. büyük şehri olan Adana, Akdeniz bölgesinde, Çukurova bölgesinin merkezinde yer alır. Bölgede çok önemli bir ticaret ve iş merkezi olan Adana, bununla birlikte kültür, sanat ve turizm faaliyetlerinin de yoğun olduğu bir şehirdir. Seyhan Nehri’nin iki tarafına doğru yayılan Adana ev sahipliği yaptığı pek çok festival, kültürel etkinlik ve sanat faaliyetinin yanı sıra yaz turizminin de hareketli geçtiği bir yerdir.
    Adana’nın neyi meşhur, Adana’da ne yenir diye merak ediyorsanız, görmenizi tavsiye ettiğimiz yerler ve tatmanızı önerdiğimiz lezzetler şöyle:

    Misis Antik Kenti: Ceyhan Nehri kenarında kurulu olan antik kentin yapımı neolitik çağa uzanmaktadır. Günümüze dek pek çok medeniyetten izlerin miras kaldığı Misis Antik Kenti Adana’da görülmesi gereken yerlerden.

    Ceyhan Nehri: Ülkemizin en uzun akarsularından biri olan Ceyhan Nehri Adana denince akla gelen ilk görüntülerin baş rolündedir. 509 km uzunluğundaki nehir her mevsim aynı bir güzellik katar Adana’ya.

    Seyhan Nehri: Şehrin içinden geçip Akdeniz’e dökülen Seyhan Nehri, Adanalılar’ın özellikle yaz aylarında ilk tercih ettikleri kaçış noktasıdır. Çukurova’nın en önemli akarsuyu olan nehrin kenarında pek çok mekan, cafe ve restoran da bulunmaktadır.

    Adana Kebap: Dünyaca ünlü bu lezzet Adana dendiğinde akla ilk gelenlerdendir ve şehirle bütünleşmiştir. Adana mutfağının en ünlü yemeği olan Adana kebap şalgam suyu ve bol yeşillik ile servis edilir.

    Adana mutfağı dünyanın önde gelen mutfaklarından biridir. Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu mutfağının harmanlanması ile ortaya çıkmış olan Adana mutfağında et, acı-ekşi baharatlar, yeşillik ve bulgur en önemli malzemeleri oluşturur.

    Yüzük çorbası, mahluta çorbası, mercimekli ıspanak başı, ekşili topalak, kabak çintme, içli köfte, sakatat dolması, karakuş tatlısı, taş kadayıfı ve bici bici Adana sofralarını süsleyen yerel lezzetlerdir.








  2. WuYoNa
    Yeni Üye





    Adana`da İdari Yapı hakkında bilgi


    Akdeniz bölgesinde yer alan ve Büyükşehir statüsünde olan Adana'nın, 14 030 km²'lik yüzölçümü içerisinde 1 Büyükşehir belediyesi, 3 Büyükşehir ilçe belediyesi, 17 Büyükşehir ilk kademe belediyesi, 10 ilçe belediyesi, 22 belde belediyesi olmak üzere toplam 53 belediye ve 465 köy barındırmaktadır. Bu köylerden 61 adedi orman köyüdür. Belediye sınırları içindeki mahalle sayısı 389'dir. İlin toplam nüfusu 1.839.354'tür.





+ Yorum Gönder


adananın pamuğu,  adananın şalgamı,  adana pamuk,  pamuk adana,  adana pamugu nedir,  adananın pamukları