+ Yorum Gönder
Hayvanlar Alemi ve Arıcılık Forumunda Balın Faydaları ve Yararları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Balın Faydaları ve Yararları








    Balın Faydaları hakkında bilgi


    Bal arıları tarafından çeşitli bitkilerden toplanan özsulardan üretilen Bal çok eski zamanlardan beri değeri kabul edilmiş kıymetli bir besin maddesidir. Ballar nektar kaynağına göre çam balı, pamuk balı, kestane balı vb. pazara sunulmuş biçimlerine göre ise süzme bal, petek bal olarak sınıflandırılmaktadır. Bal zengin bir besin kaynağıdır. Bebek ve çocuk beslenmesinde çok önemli rol oynamaktadır. Çocuklarda bağırsak tembelliği, kusma, öksürük , bronşit gibi hastalıklarda kullanılmaktadır. Çabuk sindirilmesi , bünyesindeki serbest asitler dolayısıyla yağ hazmını kolaylaştırması, iştah açması gibi özellikleri ve huysuzluğu azaltan sakinleştirici etkisi, balın bebek ve çocuk beslenmesindeki önemini artırmaktadır. Çocuklara yalnız süt yerine ballı süt içirilmesi kansızlığı önlemektedir. Bal ile beslenme, çocuklarda bir kemik hastalığı olan raşitizm, bağırsak iltihabı ve erken doğum gibi durumlarda da yarar sağlamaktadır. Bal, dağcılık, atletizm, basketbol, futbol, bisiklet yarışı gibi sporlarla uğraşan insanlara güç vermek ve yorgunluklarını hafifletmek için sade veya portakal suyu ile karıştırılmış olarak kullanılmaktadır. Balın mikrop öldürücü özelliğinden dolayı yara ve yanıkların tedavisinde de kullanıldığı bilinmektedir. Balda tiamin (B), riboflavin (B2) astorbik asit (c), pridoksin (B6 ), pantotenik asit (B5) ve nikotinik asit (B2) gibi vitaminler bulunmaktadır. Vitaminlerin miktarı nektar ve polen kaynaklarına bağlı olarak değişmektedir.

    Bal nerede ise reçete ile satılacak. Çünkü bal, mikrop öldürücüdür, kanı temizler, kemikleri geliştirir, cildi güzelleştirir, çocukların gelişimini hızlandırır, sindirim organlarını tedavi eder, sinirleri sakinleştirir, kalp ve damar hastalıklarınıa, mide ülserine iyi gelir, karaciğeri tamir eder ve doğru saklandığında 3000 yıl bozulmadan kalır. Kısaca maddelersek : Kanserin ilerlemesini önlemede yararlı olmaktadır. Sarılık tedavisinde kullanılır. Anemide çok etkilidir. Kan basıncını ayarlayarak tansiyonu düzenler. Erkeklerde sperm sayısını artırdığından kısırlık tedavisinde kullanılır. Cinsel gücü artırır. Astım ve parkinsonda kullanılır. Polen ve balla karıştırılıp yedirildiğinde çocuklara büyümede faydalı olur.Bal öksürüğü keser, balgamı kurutur.

    Balın yararları nelerdir ?

    Bal vücudu güçlendirir.Rutubeti dışarı atar.

    Mide ve ciğerdeki atık maddeleri dışarı atar.

    Kumları döker, bağırsal yaralarını giderir.

    Mideye ferahlık verir, hazım için kati devadır.

    Bal Çocukların gelişmesine yardım eder.

    Bal Erkekliği kuvvetlendirir.

    Bal vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar vücudu dinç ve zinde tutar.

    Bal Mide ve bağırsak gazlarını izale eder.

    Bal kanı çoğaltır, idrarı söktürür.

    Bal damarları genişletir.

    Bal dimağı, kalbi güçlendirir.

    Bal siroza karşı iyi gelir.

    Bal felç ve yüz felcine iyi gelir.

    Bal bağırsaktaki Iekeleri tamamen yok eder.

    Bal Akıl ve Zekaya fevkalade kuvvet verir.

    Bal ılık su ile şerbet yapılır, içilirse ishale temin eder.

    Bal soğuk su ile içilirse ishali durdurur.

    Bal Kalp çarpıntıları için yegane devadır.

    Bal sıcak içilirse 8 dak. soğuk içilirse 10 dak. kana karışır.

    Bal kemik hastalıklarına kati devadır.

    Bal sarılık hastalıklarına tutulmuş kimseler sabah, akşam 1 kaşık yerse 15 günde Hastalığı yok eder.

    Asap bozukluğunu ve uykusuzluğu giderir.

    Bal yiyen kimse halsiz kalmaz.

    Bal süt ile sulandırılıp içilirse bağırsak şeritleri telef olur.

    Bal karın ağrısını keser.

    Bal Nar suyuna karıştırılıp göze sürme gibi çekilirse gözün kesin görmesini Sağlar.

    Bal vücuttaki milkrop üremesini önler.

    Bal göğsü ve ciğerleri temizler.

    Balın hazmı kolay, atığı yoktur.

    Bal miğde yaraları (Ülser) için faydalıdır.








  2. Gizli @ yara
    Özel Üye





    Balın insan vücuduna yararları


    Vitaminler mineraller aminoasitler ve enzimler İnsan hayatı için vazgeçilmez önemi olan bu unsurların hepsini balda bulabilirsiniz. İşte uzmanların balla ilgili olarak hazırladıkları doğal ilaç dosyası

    VİTAMİNLER

    · C Vitamini: Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir yaralara yararı olur katılgan dokuların kıkırdak ve kemiklerin oluşması için önemlidir ve barsaklarda bitkisel gıdalardan demirin alınmasını kolaylaştırır.

    · B1 Vitamini: Beyin ve sinirler için enerji sağlayan gri hücreleri canlı tutar.

    · B2 Vitamini: Yağı ve proteini enerjiye çevirmede yardımcı olur sinir liflerini sarar örten koruyucu tabakanın teşekkül etmesini sağlar.

    · B6 Vitamini: Organizmada 60'dan fazla biyokimyasal işlemde rol oynar bununla vücudun kendi proteini oluşmuş olur. Gebelik sırasında B6 vitamini çok önemlidir çünkü hücrelerin gelişmesinde yardımcı olur.

    ENZİMLER

    Enzimsiz yaşam mümkün olmazdı. Enzimler vücutta bütün biyokimyasal süreci organize eder yönetir düzene koyar ve hızlandırır hastalıkları iyileştirir. Balda şimdiye kadar oniki değişik enzim olduğu saptanmıştır.

    MİNERALLER VE AMİNOASİTLER

    Balın içerdiği magnezyum damarlarda kanın pıhtılaşmasını önler ayrıca stresin olumsuz etkilerinden koror. Potasyum barsak adalelerinin faaliyetini hareketlendirir. Ayrıca sindirim için polenler de önemlidir. Araştırmalardan alınan sonuca göre çiçek polenleri ince barsak mukozasında dolaşımı hareketlendirir. Dahası balı yedikten 20 dakika sonra barsak cidarının bağışıklık sistemini kuvvetlendiren ve besinler yoluyla alınan zararlı maddelerin etkisinden koruyan maddelerin barsakta serbest bırakılmasında etkili olur.

    Balda ayrıca vücudun ancak az miktarda üretebildiği Cholin maddesi vardır. Bu nedenle bu madde vücuda günde iki üç gram verilmelidir. Cholin karaciğerin yağ metabolizmasını ayarlar ve bu organın yağ bağlamasını önler.

    BALLA İYİLEŞİN

    Akne:İki çorba kaşığı balı iki çorba kaşığı süt ve yeni sıkılmış bir limonun suyu ile karıştırın ve bu karışımı akşamları cildinize sürün. Ertesi sabah yüzünüzü ılık su ile yıkayın.

    Diyare:Yarım litre suya iki tatlı kaşığı dövülmüş anason tohumu ve kimyon katıp kaynatın on dakika dinlendirin. Karışıma üç çorba kaşığı bal katın ve günde üç kere için.

    Soğukalgınlığı:Büyük bir kasenin içinde tam yağlı ılık süte üç tatlı kaşığı bal katıp bundan günde en az üç fincan için.

    Bahar nezlesi:Bahar nezlesi mevsimi başlamadan günde birçok defa bir parça petek bal çiğneyin.

    Böcek sokması:Bir çorba kaşığı bala beş damla karanfil yağı katın ve böcek sokan yere hergün birçok defa sürün.

    Romatizma:Yatmadan önce yarım litre ılık suya üç çorba kaşığı bal katın. Keten bir bezi bunda ıslatın ve ağrıyan ekleme sarın üstünü kuru bir havluya sarın ve gece bu şekilde yatın.

    Kabızlık:Her gece yatmadan önce bir çorba kaşığı bal yiyin.

    Yaralar:Ufak yaralarda örneğin parmağınızı kestiğinizde buraya ince bir tabaka bal sürün sargı beziyle sarın ve iki saat sonra bezi alıp suyla burayı yıkayın. Bunu günde iki üç kere tekrarlayın.

    Dişeti iltihabı dişlerinizi fırçalamadan önce ağzınıza bir çorba kaşığı bal alın ve dilinizle bir dakika diş etinize sürerek masaj yapın.

    Karaciğer zayıflığı:Baldaki cholin karaciğerin fonksiyonunu kuvvetlendirir ve hücrelerinde toplanan yağın giderilmesi için harekete geçirir.





  3. Gizli @ yara
    Özel Üye
    Balın Yararları hakkında yazı



    Bal öksürüğü keser, balgamı kurutur.
    Bal vücudu güçlendirir.
    Rutubeti dışarı atar.
    Mide ve ciğerdeki atık maddeleri dışarı atar.
    Kumları döker, bağırsal yaralarını giderir.
    Mideye ferahlık verir, hazım için kati devadır.
    Bal Çocukların gelişmesine yardım eder.
    Bal Erkekliği kuvvetlendirir.
    Bal vücuttaki zehirli maddeleri dışarı atar vücudu dinç ve zinde tutar.
    Bal Mide ve bağırsak gazlarını izale eder.
    Bal kanı çoğaltır, idrarı söktürür.
    Bal damarları genişletir.
    Bal dimağı, kalbi güçlendirir.
    Bal siroza karşı iyi gelir.
    Bal felç ve yüz felcine iyi gelir.
    Bal bağırsaktaki Iekeleri tamamen yok eder.
    Bal Akıl ve Zekaya fevkalade kuvvet verir.
    Bal ılık su ile şerbet yapılır, içilirse ishale temin eder.
    Bal soğuk su ile içilirse ishali durdurur.
    Bal Kalp çarpıntıları için yegane devadır.
    Bal kemik hastalıklarına kati devadır.
    Bal yiyen kimse halsiz kalmaz.
    Bal süt ile sulandırılıp içilirse bağırsak şeritleri telef olur.
    Bal karın ağrısını keser.
    Bal vücuttaki milkrop üremesini önler.
    Bal göğsü ve ciğerleri temizler.
    Balın hazmı kolay, atığı yoktur.
    Bal miğde yaraları (Ülser) için faydalıdır.





+ Yorum Gönder


balın yararları,  balın faydaları ve yararları,  bal yararları,  ballı sütün faydaları nelerdir,  balın besin faydaları,  ballı süt faydaları