+ Yorum Gönder
Hayvanlar Alemi ve Arıcılık Forumunda Kestane Balı Faydaları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Kestane Balı Faydaları








    Kestane Balı Faydaları hakkında bilgi


    Kestane balının faydaları nelerdir



    Kestane; Fagaceae familyasının ballı olarak bilinen üç türünden biridir. Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır. Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır. Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar. Arılar kestaneden nektar toplarken tozlaşmayı da sağlayarak kestane üretimine katkı da bulunurlar. Bitkinin balı da meyvesi gibi koyu kahve renklidir. Kristalleşmesi yavaştır, kristalleştiği zaman çok ince granüller oluşturur. Araştırmalarda antibiyotik özelliğiyle B.Hemolotik streptecoc’lara karşı etkili olduğu tespit edilmiştir. B ve C vitaminleri açısından zengin olan Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar. Kestane Balı solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkiler getirmektedir. Özellikle mevsim değişikliklerinde bol miktarda kestane balı tüketilmelidir.








  2. Sibel
    Devamlı Üye





    Kestane Balı Faydaları ile ilgili bilgi


    Kestane balının insanlara faydaları


    Kestane balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etkiler gösterir. Baş, göğüs ve karın ağrılarının giderilmesine, ağız yaralarının iyileştirilmesine, üst solunum yolu enfeksiyonlarının hafiflemesine yardımcı olur. Bal, kolayca kana geçer ve iştahı artırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda çok iyi bir enerji kaynağıdır. Bu nedenle, zayıf ve iştahsız kimselerin, enerji harcaması yüksek olanların enerji gereksinimlerini karşılamada iyi bir alternatiftir.Halk arasında Deli Bal olarak da bilinen Kestane Balı, oldukça etkili olduğundan fazla alınması terleme ve baş dönmesine neden olabilir. Bileşimi elde edildiği bölgeye ve balın çeşitliliğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.İyi bir bal şekerlenmez ve sulanmaz. Kahvaltılık olarak yenebildiği gibi tatlı yapımında da kullanılabilir.Bileşiminde bulunan çeşitli vitamin, mineral, organik asit ve enzimler nedeniyle sindirimi kolay, besleyici ve birçok hastalığa karşı koruyucu ve tedavi edici özellikler gösterir. Günlük 1 2 tatlı kaşığı kadar alınması yeterli olacaktır.





+ Yorum Gönder