+ Yorum Gönder
Hayvanlar Alemi ve Arıcılık Forumunda Arılar Balı Nasıl Yapar Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Suskun Karizma
    Devamlı Üye

    Arılar Balı Nasıl Yapar








    Arılar balı nasıl yaparlar?


    Balın özellikleri nelerdir?



    Bal, arılar tarafından çiçeklerden ve meyve tomurcuklarından alınarak yutulan nektarın arıların bal midesi denilen organlarında invertaz enzimi sayesinde kimyasal değişime uğramasıyla oluşan ve kovandaki petek hücrelerine yerleştirilen çok faydalı bir besindir. Nektar bala çevrilirken arılar sağladıkları invertaz enzimi sayesinde sakkarozu inversiyona uğratarak früktoz ve glikoz şeklinde basit şekerlere dönüştürür ve fermantasyonun meydana gelmesini önleyecek miktarda suyunu uçururlar. Kovandaki hücrelere yerleştirilen ve üzeri mumdan bir kapakla örtülen bal arılarca sağlanan özel havalandırma sistemi sayesinde bildiğimiz tat ve kıvama gelir.

    Balın rengi, şeker dengesi ve tadındaki farklılık tamamen toplanan nektarlardan kaynaklanmaktadır. Balın kokusu, çiçeklerdeki aromalı volatin yağı verir ki bu aynı zamanda çiçeklerin kokularını sağlayan yağdır. Bal üretimi çok büyük bir çaba gerektirir. Örneğin ½ kg ham nektarı toplamak için 900 arının bir gün boyunca çalışması gerekir. Toplanan bu nektarın ise ancak bir kısmı bala çevrilebilir. Çiçeklerdeki nektardan elde edilen balın miktarı tamamen getirilen nektarın şeker konsantresine bağlıdır.

    1 Balın İçeriği

    2 Balın Fiziksel Özellikleri

    3 Balın Bileşimi

    3.1 Baldaki asitler

    3.2 Baldaki enzimler

    3.3 Baldaki vitaminler

    3.4 Baldaki minareller

    3.5 Baldaki proteinler

    4 Tedavide Kullanım Alanları

    5 Kaynaklar








  2. Asel
    Bayan Üye





    İşi bal yapmak nasıl olur


    Arıların bal yapmaları nasıldır





    İşi bal yapmak.jpg


    Arılar bal üretmek için çiçek nektarını kullanırlar. Bu nektarı, ağızlarında çiğneyerek ağızlarındaki enzimler sayesinde bu nektarı şekere dönüştürürler. Böylece bal hem bakterilerden temizlenmiş olur hem de sindirilebilir olur. Sonra bunu yaptıkları peteklere dağıtırlar. Bu şekilde bal daha çabuk kurur.





+ Yorum Gönder