+ Yorum Gönder
Okul ve Eğitim ve Bilgi Arşivi Forumunda aşçı nedir görevleri nelerdir Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    aşçı nedir görevleri nelerdir








    aşçı nedir görevleri nelerdir aşçı olmak için neler gereklidir kısaca anlatmanızı istiyorum.Aşçılar ne ile meşgul insanlardır ne gibi görevleri yerine getirme ile görevlidirler bana aşçılık mesleği konusunda bilgi gerekmektedir bana yardımcı olursanız çok memnun olurum.







  2. Asel
    Bayan Üye





    aşçı nedir görevleri nelerdir

    Aşçı nedir görevleri hakkında bilgi

    Aşçılık, besinlerin çeşitli yöntemlerle yemeye hazır duruma getirilmesine denir. Ahçılık olarak da bilinir. Aşçılığın en temel yöntemi pişirmedir. Ama "aşçılık" terimi, pişirmenin yanı sıra kurutma, isleme, dondurma ya da salamura gibi başka yöntemleri de kapsar. Besinler birkaç nedenden dolayı pişirilir. Bazı besinleri çiğ yeme düşüncesinden hoşlanmayız. Belirli besinleri pişirerek yemeye alışık olduğumuzdan, pişirmenin besinlere iyi bir tat kazandırdığına inanırız. Öte yandan pişirildiklerinde besinlerde değişiklikler oluşur ve bu da bazı besinlerin yenmesini ve sindirilmesini kolaylaştırır.


    Besinleri pişirmenin başka nedenleri de vardır. Pişirilen besinler uzun süre bozulmadan saklanabilir. Örneğin besinlerde bulunabilecek birtakım parazit ya da bakteriler pişirmenin etkisiyle ölür ya da etkilerini bir süre yitirir. Ama bunun için gıda sanayinde başka yöntemler de kullanılmaktadır.


    Aşçılık bir gerekliliktir, ama yalnızca gereklilikten dolayı yapılmaz. Pek çok kişi, gerek evinde yemek pişirirken, gerek bu işi bir meslek olarak yaparken zevk alır. Aşçılık bilgi gerektirdiği gibi, iyi yiyeceği seçme, hazırlama, sunma ve bunlardan tat alma da bir tür sanattır ve bu sanat gastronomi denir. Daha 18. yüzyılda İskoç yazar James Boswell, canlılar arasında yalnızca insanın yemek pişirebildiğine ve iştah açıcı bir sofra kurabildiğine dikkati çekmiştir. Boswell, yediğine çeşni katan herkesin az çok aşçı olduğunu yazmıştır. Her ülkenin kendine özgü, geleneksel bir aşçılığı vardır. O ülkede bulunan besinler, iklim, din ve görenekler gibi birçok etmen bu geleneği oluşturmuştur. Bazı ülkelerin mutfakları daha güçlü geleneklerle donanmıştır. Örneğin Fransız mutfağı, 17. yüzyıldan bu yana Batı dünyasının mutfağını etkilemiştir. Bundan dolayı, aşçılıkta Fransızca terimler çok yaygın olarak kullanılmaktadır. Bununla birlikte, günümüzde dünyadaki başka mutfaklar da tanınır olmuş ve farklı aşçılık üslupları kaynaşmaya başlamıştır.




  3. Gülşen
    Devamlı Üye
    Aşçılık günümüzden üniversitelerde bölümü olan bir meslektir. Aşçılar artık üniversitelerin aşçılık bölümünden mezun olduktan sonra aşçı olarak işe başlarlar. Aşçılık mesleği ile ilgilenen kişiler yemek yapmak ve bu yemekler için malzeme belirlemek ve her gün yaptığı yemeğin numunesini saklamak ile görevlidirler.




+ Yorum Gönder


aşçı nedir görevleri nelerdir