+ Yorum Gönder
Okul ve Eğitim ve Bilgi Arşivi Forumunda Yağ, Neden Kaynama Noktasının Düşmesine Sebep Olur Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Yağ, Neden Kaynama Noktasının Düşmesine Sebep Olur








    Suyun içine kattığımız yağ, neden kaynama noktasının düşmesine sebep olur







  2. Dr Zeynep
    Bayan Üye





    Yağ, Neden Kaynama Noktasının Düşmesine Sebep Olur Hakkında


    Su molekülleri polardır (hidrojenler kısmi olarak artı yüklü iken, oksijenler kısmi olarak eksi yüklüdür). Bu yüzden moleküller arası çekim fazladır. Suya bir miktar yağ eklediğimizde, suyla karışmaz. Yağın özkütlesi daha azdır. Bu yüzden suyun yüzeyinde yağı, küçük baloncuklar halinde görürüz. Su kaynamaya başlamadan önce oluşan kabarcıklar yağ olan yüzeyi daha kolay aşarlar. Çünkü yağın yüzey gerilimi daha düşüktür. Böylece suyla yağın kaynama noktası, suyun kaynama noktasından daha düşük olur





+ Yorum Gönder