+ Yorum Gönder
Gizliyara Güncel Konu Arşivi ve Bilgi Hazinesi Forumunda Cincile mantarı nasıl pişirilir, cincila mantarı yemekleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Cincile mantarı nasıl pişirilir, cincila mantarı yemekleri








    Cincile mantarı yemeği nasıl pişirilir? Cincile mantarının nasıl yapıldığı hakkında kısaca bilgi verir misiniz arkadaşlar?







  2. Asel
    Bayan Üye





    cincile mantarı nasıl pişirilir, cincila mantarı yemekleri

    cincilebreitarifi.jpg

    Malzemeler: 8 kişilik
    5 adet yufka
    yarım çay bardağı sıvıyağ
    3 adet yumurta
    bir buçuk su bardağı süt
    içi için: 1 çay bardağı sıvıyağ
    400 gram kuşbaşı kuzu eti
    250 gram mantar
    3 adet iri boy soğan
    tuz, karabiber



    Hazırlanışı: Öncelikle iç harç için sıvıyağda çok küçük doğranmış kuşbaşı kuzu etini harlı ateşte kavurun. Suyunu bırakmasına yakın küp doğranmış mantar ve soğanı ilave edin. Suyunu bırakıp çekene kadar ağır ateşte pişirin. Tuz ve karabiberi ilave edip soğumaya bırakın. Diğer tarafta sıvıyağ, yumurta ve sütü bir kasede iyice çırpın. Yufkaları ortadan ikiye kesin ve 10 parça yufka elde edin. 5 parça yufkanın arasına yumurtalı karışımdan sürerek üst üste tepsiye yayın. Tam orta kısmına hazırladığınız etli harcı yayın. Kalan yufkaları aralarına tekrar yumurtalı karışımdan sürerek üst üste yayın. Kalan yumurtalı harcı yufkaların üzerine boşaltın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Ilındıktan sonra dilimleyerek servis yapın.




+ Yorum Gönder


cincila mantarı,  cincile mantarı,  cincile mantarı nasıl pişirilir