+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Bulaşıcı Hastalıklar Forumunda Posalı Besinler Kolon Kanseri Riskini Azaltıyor Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Mesport
    Moderators

    Posalı Besinler Kolon Kanseri Riskini Azaltıyor









    Posalı Besinler hakkında bilgi
    Prof. Dr. Ağalar: ''Posadan zengin besinler kolon kanseri riskini düşürüyor''

    Anadolu Sağlık Merkezi genel cerrahi uzmanı Prof. Dr. Fatih Ağalar, fazla et tüketmemenin, posadan zengin, yağdan fakir gıdalarla beslenmenin, egzersiz yapmanın ve uygun tarama testlerinden geçmenin kolon kanseri riskini azaltacağını bildirdi.

    Ağalar, yaptığı yazılı açıklamada, kolon kanserinin batı toplumlarında görülme sıklığının arttığını, kanserin tanı ve tedavisindeki ilerlemeler sayesinde de bu hastalığa bağlı ölümlerin azaldığını kaydetti.

    Ağalar, yaklaşık yüzde 90'ı kalın bağırsaktaki iyi huylu tümörler nedeniyle başlayan kolon kanserinin ortaya çıkmasında, genetik faktörlerin rolünün diğer kanser türlerine göre daha fazla olduğunu dile getirdi.

    Yapılan araştırmalara göre, bir insanın ömrü boyunca kolon kanserine yakalanma riskinin yaklaşık yüzde 5,5 gibi küçük bir rakam olduğu değerlendirmesini yapan Ağalar, şu bilgileri verdi:

    ''Ancak, ailesinde kolon kanseri ya da bağırsaktaki iyi huylu tümör öyküsü olanlar, 50 yaşın üzerindeki kişiler, ülseratif kolit ve crohn hastalığı olanlar, batı toplumlarında görülen beslenme alışkanlığı, işlenmiş gıda ile önerilenden fazla et tüketenler, aşırı kilolular, sigara içenler ile hareketsiz yaşam süren kişilerde hastalığın görülme riski artıyor. Ayrıca meme, yumurtalık ve rahim kanseri varlığında da bu hastalığa yakalanma olasılığı yükseliyor.''








  2. Betul
    Devamlı Üye





    Herhangi birinin polon kanserine yakalanma riski yüzde 5.5 idir.50 yaş ve üzerindeki kişilerde görülür,aşırı kilolularda,sigara içenlerde veya hareketsiz yaşayan insanlarda bu hastalık görülebiliyor.




+ Yorum Gönder