+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Bunları Biliyormuydunuz Forumunda Süt niçin taşar Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Süt niçin taşar








    Sütün Taşma Nedeni Hakkında Bilgi

    Süt çok çabuk ısınan bir sıvıdır. Sütün çoğunluğu sudan oluşur. Suyun yanında süt içinde biraz yağ, protein, laktoz ve benzeri mineraller vardır. Sütün içindeki yağ kürecikleri ısınınca yukarı doğru yükselir ve sıcak süt üzerinde bir kabuk meydana getirir. Isınan sütün içinde oluşan buhar kabarcıkları, yukarı doğru çıkarken bu kabuk tarafından engellenir. Fakat bu buhar kabarcıklarının sayıları zamanla artar. Bir an gelir ki birleşen bu kabarcıklar, sütün üzerinde oluşan kabuğu yırtabilecek basınca sahip olur. O zaman da süt taşar. Sütü karıştırmak, yağ kabuğunun oluşmasını engelleyeceği için kaynayana kadar sürekli karıştırınca süt taşmaz.








  2. Esma
    Devamlı Üye





    Su gibi sütte bir sıvıdır. Fakat su ve sütü aynı anda ısıtmaya başlarsak süt daha çabuk ısınıp taşmaktadır. Bunun nedeni ise sütün çok çabuk ısınan bir sıvı olduğu anlaşılmaktadır. Çünkü sütte suda olmayan bir çok mineral bulunmaktadır.




  3. Muhammed
    Özel Üye
    Sütün içerisindeki mineral ve besinler ısındıkça üste çıkar ve kabuğumsu bir yapı oluşturur. Bu sayede üstte bir basınç olduğundan dolayı aşağıdaki süt çok daha kısa sürede taşar.




+ Yorum Gönder