+ Yorum Gönder
Slayt ve Ciddi Konular ve Ciddi Konular Seviyeli Forum Forumunda Şarabı Korumak İçin Eklenen Kükürdün Etkisi Hakkında Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Şarabı Korumak İçin Eklenen Kükürdün Etkisi Hakkında








    Şarabı Korumak İçin Eklenen Kükürdün Etkisi Hakkında bilgi


    kkrdnetkisi.jpg

    Tüm canlılarda doğal olarak bulunan bir element olması sebebiyle, bütün şaraplarda kükürt vardır. Raf ömrü çok kısa, kükürt ilave edilmemiş şaraplara da nadiren rastlanır.

    Kükürt; şarabı mikroplardan ve oksijenden korur, bozulmasını önler. Şarap üretiminin yasalarla düzenlendiği ülkelerde kükürt kullanımı, elbette belli standartlara bağlıdır. Kimyada karışımın küçük bir miktarını oluşturan birimleri belirtmek için ppm, yani milyonda bir oranı kullanılır. Kükürt için şarap kanunlarında izin verilen rakamlar da bu hassas birimle ölçülür.

    ABD şarap kanunları 350 ppm, AB ise kırmızılarda 160, beyazlarda 210 ppm oranda kükürt izni tanımaktadır. Yani AB ülkelerinden bir kırmızı şarabın içerebileceği maksimum kükürt miktarı şişe başına ancak iki-üç damladan ibarettir. Bu oranda kükürdün insan sağlığına zararı yoktur. Ancak bünyesi kükürde alerjik olanlarda öksürük, nefes yollarında daralma görülebilir. Bu yüzden astım hastalarının kükürt içeren gıdalara karşı dikkatli olmaları gerekir.








  2. Hatice
    Bayan Üye





    Şarabı bozulmadan muhafaza edebilmek için ek bir madde ilave edilmelidir. Bu madde ise kükürt olarak tercih edilmektedir. Kükürt kullanılmadan yapılan doğal şaraplar ise kısa ömürlüdür.




+ Yorum Gönder