+ Yorum Gönder
Slayt ve Ciddi Konular ve Ciddi Konular Seviyeli Forum Forumunda Yemek Şarap Uyumunda Altın Kurallar Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Yemek Şarap Uyumunda Altın Kurallar








    Yemek Şarap Uyumunda Altın Kurallar hakkında bilgi


    Yemeğin yanında içilecek şarabın seçiminde temel prensip, birbirine benzeyen ya da birbirine zıt yemekler ile şarapların eşleştirilmesidir. Yemeğin ağırlığını veya zenginliğini, şarabın gövdesiyle; yemekteki aroma yoğunluğunu, şaraptaki aroma yoğunluğuyla eşleştirebiliriz.


    Ayrıca domates soslu veya limon katılmış asitli-ekşi yemekleri, yüksek asitli şaraplarla; tatlı yemekleri, tatlı şaraplarla; kırmızı etleri yüksek tanenli şaraplarla eşleştirebiliriz. Bunun yanı sıra yağlı, acılı veya tuzlu yemeklerle yüksek tanenli, kırmızı şarapları eşleştirmekten kaçınmalıyız.








  2. Hatice
    Bayan Üye





    Şarap ile yenilen yemekler kullanılacak şaraba göre tercih edilir veya hazırlanır. Böyle bir sofrada düzen önemlidir. Ara soğuklar veya mezeler ağırlıktadır.




+ Yorum Gönder