+ Yorum Gönder
Slayt ve Ciddi Konular ve Ciddi Konular Seviyeli Forum Forumunda Dekantasyon Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Dekantasyon Nasıl Yapılır








    Dekantasyon hakkında bilgi


    Dekantasyon1.jpg


    Dekantasyon yani havalandırma işleminde karaf, tirbuşon ve mum (bir ışık kaynağı veya küçük el feneri) gibi malzemeler kullanılır. Bu malzemelerle aşağıdaki basamakaları takip ederek şarabınızı dekante edebilirsiniz:

    • İlk etapta şişenin etrafında bulunan kapşonu bir bıçak yardımıyla çıkarın. Dekantasyon sırasında şişenin boyun kısmında tortunun durumunu gözlemleyeceğiniz için kapşonu tümüyle çıkarmanız gerekmektedir.

    • Temiz, nemli bir bezle boynun etrafını sildikten sonra yine temiz bir havlu ile kurulayın. Görüşünüzü arttırmak için bir mum yakın.

    • Mumu şişenin boyun kısmına tutarak, şarabı yavaş, dikkatli ve sabit bir şekilde karafa dökmeye başlayın. Dekantasyon işlemi yaklaşık bir dakika sürecektir.

    • Dekantasyon sırasında şişeyi düzeltmeyiniz; aksi taktirde tortu temiz şarapla karışır.

    • Boyun kısmında ilk tortu izlerini gördüğünüz zaman dökme işlemini durdurun. Artık elinizde dekantasyon sonrası tortularından arınmış, güzel kokulu, temiz, parlak ve net bir şarap bulunmaktadır.

    • Pek çok şarapta en iyi sonuçlar servis edilmeden iki saat önce yapılan dekantasyonla alınır. Yalnızca çok eski şaraplar (50 yıllık veya daha fazla olanlar) karafta uzun süre kaldıklarında, canlılıklarını yitireceklerinden servis edilmeden hemen önce dekante edilmelidir.








  2. Acil

    Dekantasyon Nasıl Yapılır isimli yazıya yorum yazın.





  3. Sponsor Bağlantılar
+ Yorum Gönder