+ Yorum Gönder
Slayt ve Ciddi Konular ve Ciddi Konular Seviyeli Forum Forumunda Fırınların Özellikleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Asel
    Bayan Üye

    Fırınların Özellikleri









    Fırın Hakkında Bilgi

    Fırın Çeşitli maddeleri pişirmeğe veya eritmeğe yarayan ısıtma düzeni.

    En ilkelinden en geliştirilmişine kadar, birçok fırın tipi vardır. Hepsinin ortak noktası, içinde, yüksek ısılar elde edilebilen kapalı bir bölme oluşudur.

    En iyi bildiklerimiz ev kadınlarının her gün, bazı yemekleri pişirmede kullandıkları fırınlardır. Bunların üzerinde ayrıca ocak bulunabilir veya bulunmayabilir, gazla veya elektrikle ısıtılır. Odunla, kömürle çalışanı da vardır.



    Fırınların Özellikleri.jpg



    Ekmek pişirmeğe yarayan ekmekçi fırını birkaç çeşittir. Bunların en eskisi odunla ısıtılan kocaman tuğla fırınlardır. En moderni ise madendendir, mazotla veya elektrikle çalışır.

    Ama asıl sanayide pek çok fırın çeşidi vardır. Bunlardan bazıları küçük (değerli taşlar laboratuvarlarındaki), bazıları ise (çelik fırınları) 200 ton alabilecek büyüklüktedir. Bu fırınların sağlayabildiği sıcaklık için de aynı şey söz konusudur: tuğla kurutmakta kullanılan fırınlarda sıcaklık 150 dereceyi geçmez. Bazı maden alaşımları yapmağa yarayan fırınlarda ise sıcaklık 2 500 dereceye ulaşabilir. Bugün en çok kullanılan fırınlar içinde tamamen kapalı çömlekçi fırınlarım, pişirilecek malzemenir (tuğla) bir uçtan girip öteki uçtan piş miş olarak çıktığı tünel fırınları, hurda demiri eritip yeni çelik yapımında kullanılacak hale getiren elektrik fırınlarım da unutmamak gerekir.








  2. Esma Şeker
    Görevli Bayan





    Fırınlar daha çok yemek yapmak için kullanılmaktadır. Özellikle ağır yemekler yaparken fırına atar istediğimiz saate ayarlar ve pişmesini bekleriz. Mutfak kadınları için pratik olan bu fırın ayrıca çok kullanışlı hale gelmiştir.




+ Yorum Gönder