+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Akdeniz usülü somon balığı tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Akdeniz usülü somon balığı tarifi








    Akdeniz usülü somon balığı tarifi




    Deneyim: Orta

    Süre: 35 dakika

    Miktar: 1 kişilik

    Kalori:

    Yemek ID: 77

    Görüntülenme: 1145

    Eklenme Tarihi: 08.03.2008


    Malzemeler:


    750 gr. somon filetosu, 3 adet domates, 1 yeşil, 1 kırmızı biber, 1 talı kaşığı balzamik sirke, 2 diş sarımsak, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, dereotu, fesleğen yaprağı, defne yaprağı, 1 adet soğan, tuz,karabiber


    Hazırlanışı


    Bir tavada zeytinyağında doğranmış soğan ve biberleri hafifçe kavurun.
    Yağlanmış bir fırın kabına balıkları dizin. Kavrulan soğan ve biberleri üzerine dağıtarak yayın. Diğer malzemeleride ilave edin, kalan yağı gezdirin. Fırın kabının üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 200 dereceye ayarlı ısıtılmış fırında 25-30dk. pişirin. Ara sıra pişip pişmediğini kontrol edin.
    Pişince fırından alın, sıcak olarak sevis edin.








  2. Ziyaretçi





    fırında somon balığı tarifi

    Malzemeler:

    1 adet Somon dilimi – Kişi başına 1 adet (dilimler ufak ise 2 adet)
    1 diş sarımsak (isteğe göre üzerine rendelenebilir)
    tuz
    karabiber

    Yapılışı:

    1- Dilimlenmiş somonunuzun her iki tarafını da tuz ve karabiber ile tatlandırın. Fırın kabını hafifçe yağlayın ve somonu kaba alın.
    2- Yanına istediğiniz sebzelerden azar azar koyarak 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika kadar pişirin.
    3- Spatula yardımıyla fırın kabından alıp servis tabağına yerleştirin. Pişen yeşillikleri garnitür olarak yanına koyun.
    4- İsteğe göre limon sıkarak servis yapın




+ Yorum Gönder