+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Palamut ızgara tarifi IZGARA PALAMUT nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. IŞILAY
    Devamlı Üye

    Palamut ızgara tarifi IZGARA PALAMUT nasıl yapılır








    Palamut ızgara yapılışı

    Malzemeler

    1 orta büyüklükte palamut
    1 baş soğan
    1 limon
    Yarım fincan zeytinyağı
    1 küçük demet maydanoz
    Tuz

    Hazırlanışı:
    Palamut baliğinin içi temizlenir. Başı kesilir, porsiyonluk dilimlenir, her parça güzelce temizlenir. Her tarafı tuzla karışmış soğan suyu ile ovularak bir saat kadar bekletilir. Temiz bir ızgara, zeytinyağına bulanmış bir bezle iyice silinir. Ateşe konup kızdırtılır. Dilimler üzerine dizilir ve kızartılmaya başlanır, çevirdikçe üzerlerine limon suyu ile karıştırılmış zeytinyağı sürülür. Balığın iki tarafı piştiği zaman tabağa alınır. Üzerlerine ince kıyılmış maydanoz serpilir, biraz zeytinyağı gezdirilir, limon sıkılır. Sıcak olarak yenir.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Palamut ızgarası şöyle yapılır: 1 orta büyüklükte palamut,1 baş soğan,1 limon,Yarım fincan zeytinyağı,
    1 küçük demet maydanoz,Tuz malzemeleri ile yapılır.




+ Yorum Gönder


palamut ızgara,  palamut ızgara tarifi,  palamut ızgara nasıl yapılır,  palamut izgara yapılışı,  mangalda palamut tarifi,  ızgarada palamut nasıl yapılır