+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Palamut Buğulama Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Palamut Buğulama Nasıl Yapılır








    Palamut buğulama malzemeler
    1 adet palamut

    1/2 demet maydanoz

    2 adet kuru soğan

    1 adet domates

    1 adet limon

    Tuz
    ---------

    ayrı bir tarife malzemeler

    1 adet palamut

    1/2 demet maydanoz

    2 adet kuru soğan

    1 adet domates

    1 adet limon

    Tuz
    Palamut Buğulama Tarifi

    Palamutu halka şeklinde kesip iyice yıkayarak, süzgeçte süzülmeye bırakalım. Bir tencerenin dibine domatesi halka halka kesip dizelim. Üzerlerine tuzlanmış balıkları yerleştirelim. Halka kesilmiş soğanı balıkların üzerine koyalım. En üste ince halka kesilmiş limonu yerleştirelim. Maydanozu dal dal tencereye yerleştirelim. Yarım bardak su ile çok kısık ateşte 45 dakika pişirelim.







  2. Sultan
    Devamlı Üye





    Palamut kemikli bir balıktır dolayısıyla omurgasının içerisinde kanı kalabilir.Bu yüzden dilimlediğiniz balığı eve getirdikten su altında iyice yıkayın.

    Yapılışı= 1 adet palamut,1/2 demet maydanoz,2 adet kuru soğan,1 adet domates,1 adet limon,tuz ve baharatlarını koyduğunuzda palamut buğulama sını tarifi




+ Yorum Gönder