+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Istakoz Haşlaması nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Serap Yaman
    Timin Cadısı

    Istakoz Haşlaması nasıl yapılır








    Istakoz Haşlaması nasıl yapılır

    Malzemeler
    1 İstakoz.

    Haşlamak için:

    8 su bardağı su,

    1 çorba kaşığı tuz,

    3 çorba kaşığı sirke,

    1 demet maydanoz.

    Üzeri için:

    yarım su bardağı zeytinyağı,

    1 çay kaşığı hardal,

    1 limon suyu,

    1 defne, maydanoz (çok ince kıyılmış).

    Istakoz Haşlaması Tarifi Yapılışı

    Ateşe oturttuğunuz tencere içine maydanoz ve sirke koyunuz, kaynayınca, içine İstakozu atınız. Kırk dakikada tamamen haşlanmış olur. Kabuğunu soyup, beyaz etlerini çıkarın. Doğrayıp tabağa koyunuz. İstakozun ayaklarını da koparıp tabağın etrafına sıralayınız. Ayıklanmış etlerin üzerine zeytinyağı, hardal ve limonu iyice karıştırarak dökünüz. ' Bolca maydanoz serperek süsleyiniz







  2. Bilgiç47
    Devamlı Üye





    Istakoz yemekleri..


    stakoz2.gif




+ Yorum Gönder