+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Acılı Karides Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Acılı Karides Nasıl Yapılır








    Acılı Karides Nasıl Yapılır
    Çiğ karideslerin kafalarını kopartın. Kabuklarını etlerini zedelemeden soyun. Sırtlarındaki siyah iplik gibi bağırsakları bıçağın ucu ile çıkartın

    Malzemeler

    250 gram orta boy karides,
    4 diş sarmısak,
    2 çay kaşığı pul biber,
    2 yemek kaşığı zeytinyağı,
    1 yemek kaşığı su, tuz.



    Çiğ karideslerin kafalarını kopartın. Kabuklarını etlerini zedelemeden soyun. Sırtlarındaki siyah iplik gibi bağırsakları bıçağın ucu ile çıkartın. Isıya dayanıklı yayvan bir kaba dizin. Sarmısakların kabuklarını soyun, ince ince doğrayın. Karideslerin üzerlerine serpin. Zeytin yağını karideslerin üzerine gezdirin. Suyu koyun. Kırmızı pul biber ve az tuzu serpin. Karidesler pembeleşinceye kadar yeterli bir süre kurutmadan fırında tutun. Sıcak servis yapın. Kırmızı pul biber yerine kurutulmuş bütün arnavut biberini doğrayarak kullanabilirsiniz. Kırmızı pul biber genelde tuzlu olduğu için ayrıca tuz koymanız gerekmeyebilir.







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    karideste en önemli husus güzel ve doğru temizlenmesi ayıklanmasıdır bu doğru yapıldığında güzel bir yemek elde edilir karides çok tercih edilen bir lezzettir




+ Yorum Gönder