+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda yayın balığı nasıl pişirilir tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    yayın balığı nasıl pişirilir tarifleri








    yayın balığı nasıl pişirilir tarifleri

    firinda yayin baligi.jpg

    FIRINDA YAYIN BALIĞI
    1,5 kg yayın balığı
    3 tane sarı patates
    1 kaşık un
    3 diş sarımsak
    1/2 demet maydanoz
    1/2 bardak zeytinyağı
    5 tane domates
    2 kaşık sosanglez
    2 baş soğan
    1 defne yaprağı
    Domatesler soyularak fındık iriliğinde doğranır. Patatesler, söğüş olarak pişirilirken iki baş soğan soyulup ince ince doğranır, maydanoz kıyılır, sarımsaklar çentilir.
    Temizlenen balıklar birer kişilik parçalar halinde kesilip bir tepsiye yerleştirilir. Pişen patatesler soyulup yarım daireler şeklinde biraz kalınca doğranarak balıkların aralarına yerleştirilir.
    Soğan ve defne yaprağı zeytinyağı ile hafif ateşte, bir tencerede hafif kavrulduktan sonra bir kaç kez de unla karıştırılır, domates, maydanoz ve sarımsak ilâve edilir. Bir süre de bunlarla karıştırıldıktan sonra 2-3 bardak su ilâve edilir, tuzu konur. Daha sonra bunlar balıkların üzerine dökülür. Balıkların her biri üzerine birer dilim de domates yerleştirildikten sonra orta ısılı fırında suyu tamamiyle çektirilmeden yarım saat kadar pişirilir. Ateşten indirildikten bir süre sonra servis tabağına alınarak servis yapılır.







  2. ELMAS
    Bayan Üye





    Yayın balığını hiç yemedim. Hamsi dışındaki balıklar pek tercihim değildir ama fotoğrafa bakınca fikrim değişir gibi oldu. Yapıp da tavsiye eden olursa deneriz.




+ Yorum Gönder


yayın balığı nasıl pişirilir