+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Lezzetli hamsi tava nasıl yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Lezzetli hamsi tava nasıl yapılır








    Lezzetli hamsi tava tarifi


    Malzemeler:

    1 kilo hamsi
    2 su bardağı mısır unu
    1 tatlı kaşığı pul biber
    1 tatlı kaşığı tuz
    kızartamak için sıvıyağ

    Hazırlanışı: Hamsiyi balıkçınızdan temizlenmiş olarak da alabileceğiniz gibi kendiniz de temizleyebilirsiniz. Hamsinin kafasını bıcakla ayırıp, karnını keselim ve içini temizleyelim. Temizlediğimiz balıkları iyice suda yıkayıp süzelim. Bir kaba mısır unui pulbiber ve tuzu koyup karıştıralım. İyice suyu süzülen balıkları mısır ununa bulayalım. Geniş bir tavaya balıklarımızı çember şeklinde dizelim. Sıkı sıkı dizmeye dikkat edelim. Balıkları dizdikten sonra tavayı ocağa koyup, 4 kaşık sıvı yağ koyalım kenarlarından. Orta derecli ateşte balıkların altı iyice kızarana kadar pişirelim. Kıvamına gelip gelmediğini kenardakilerin hafiften koyu renk almasından anlayabiliriz. Altı iyice kızaran balıklarımızı çevirmek için düz bir servis tabağını tavanın üzerine kapatıp tavayı ters çevirelim. Tabağa aldığımız balıkları şekli bozulmadan pişmeyen taraf alta gelecek şekilde tavaya tekrar alalım ve yine sıvı yağ koyup azar azar diğer tarafını da kızartalım. İki tarafı da iyice kızardıktan sonra geniş bir servis tabağına alıp servis edebiliriz. Afiyet olsun.







  2. ELMAS
    Bayan Üye





    Hamsi tava taş fırında bir başka güzel oluyor. Taş fırında yapan balıkçılar var. Temizliğine güvenmeyenler varsa da taş fırın için bi tanıdık bulmanızı tavsiye ederim. Ocakta ya da evdeki fırında yapılan hamsi taş fırında pişen hamsinin yerini tutmuyor.




+ Yorum Gönder