+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Fırında Alabalık Buğulama Nasıl Yapılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Fırında Alabalık Buğulama Nasıl Yapılır










    fırında alabalık buğulama nasıl yapılır tarifi








  2. Asel
    Bayan Üye





    Fırında Alabalık Buğulama Tarifi

    2 adet alabalık 1 adet patates
    5 yemek kaşığı kırmızıbiber sosu
    1 ufak kavanoz domates sosu
    1 çorba kâsesi mantar
    2 adet defneyaprağı
    1 tatlı kaşığı tane şeklinde karabiber
    1 adet limon
    Yarım demet maydanoz
    Yeteri kadar zeytin yağ, tuz ve su
    Yağlı kâğıt

    alabal-k-bu-ulama.jpg


    Taze taze aldığınız alabalıkların içini iyice temizleyin ve yıkayın
    Fırın kabına alabalıkları sıralayın
    Karın boşluklarını açın ve limonları daire şeklinde dilimleyip, doğranmış maydanoz ve tane karabiberlerle birlikte buralara yerleştirin
    Patateslerin kabuklarını soyun ince ince daire şeklinde doğrayıp balıkları üzerine dizin
    Bir kâsenin içine yıkanmış temizlenmiş mantarları ikiye bölüp koyun
    Üzerine defneyapraklarını, kırmızıbiber sosunu, domates sosunu, tuzunu, zeytinyağını ve suyunu ilave edin ve iyice karıştırın
    Bu mantarlı karışımı balıkların üzerinde gezdirerek dökün
    Üzerine yağlı kâğıdı kapatarak balıkları örtün
    5 dakika önceden ısıttığınız 180 derecedeki fırına alabalık tepsisini verin ve 35 dakika pişirin
    30 dakika dolup da pişmesine 5 dakika kala fırını açın ve alabalıkların üzerindeki yağlı kâğıdı çekip, balıkların son 5 dakika içinde kızarmasını sağlayın
    35 dakika dolunca alabalık tepsisini fırından çıkarın sıcak sıcak servis edin
    Afiyet olsun





+ Yorum Gönder