+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda HAMSi Nasıl Pişirilmeli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    HAMSi Nasıl Pişirilmeli










    HAMSi Nasıl Pişirilmeli








  2. Asel
    Bayan Üye





    Hamsi Balığı Nasıl Pişirilmeli

    Hamsinin hemen her türlü yemeği yapılır. Izgara, fırın, kağıt kebabı, buğlama, plaki, yahni gibi. Siyah etli bir balık olamasına rağmen buğlamaya son derece uygundur. Yaz aylarında yağsız olduğu için ızgara yerine tava veya buğlaması tercih edilmelidir. Kış aylarında yakalanan hamsi tuzlanıp saklanır. Buna ançovi tabir edilir. Ayrıca balık yağı ve balık unu üretiminde de kullanılmaktadır.





+ Yorum Gönder