+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda PALAMUT Nasıl Pişirilmeli Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    PALAMUT Nasıl Pişirilmeli









    PALAMUT Nasıl Pişirilmeli kısaca








  2. Asel
    Bayan Üye





    Palamut Balığı Nasıl Pişirilmeli

    Palamut nasıl pişer? tava, buğulama, pilaki, köfte, lakerda

    PALAMUT

    Uskumru,torik ve orkinosu içeren bir familyadandır. Palamut avı Ağustos ayında başlar. Önce Karadeniz’den sürüler halinde vanoz ve çingene palamutu, Eylül’den itibaren de palamut gelmeye başlar. En lezzetli zamanı da Eylül baından şubat ortalarına kadar olan zamandır. Bu mevsimde çok yağlı olduğundan tavası biraz ağır kaçar. Bu nedenle ızgarası ve fırını tavsiye edilir. Aynı mevsimde yahnisi de harika olur. Diğer mevsimlerde tavası yapılabilir. Palamut siyah etli bir balık olduğundan buğulaması ve çorbası tavsiye edilmez. Tuzlama ve lakerdası tercih edilir.





+ Yorum Gönder