+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Deniz Ürünleri Forumunda Balık Otu Yemeği Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Balık Otu Yemeği Tarifi








    balık otu yemeği tarifi kısaca







  2. Harbikız
    Devamlı Üye





    Balık otu kavurması nasıl yapılır


    Malzemesi:1kg balık otu,1ad soğan,5-6 diş sarımsak,5 yemek kaşığı zeytin yağ,1/2 limon suyu,1ad sivri biber,tuz,karabiber,kimyon,kekik,nane,
    Yapılışı:Öncelikle balık otu çok çamurlu olduğu için ayıklanıp birkaç kez yıkanarak,sirkeli ve tuzlu suda beklemeye bırakılır,bu arada soğan yemeklik doğranır sarımsaklar ince ince kıyılır ve teflon tavaya zeytin yağ koyarak kızdırılır,önce soğanları sonra sarımsakları ve kıyılmış sivri biberi koyarak pembeleşinceye kadar kavrulur,tekrar yıkanan balık otları ilave edilerek birlikte kavrulur tuzu ve baharatları ilave
    edilir,1/2 su bardağı sıcak su ilave ederek 15-20 dakika pişmeye bırakılır,balık otları yumuşayınca servise hazırdır,yanında yoğurtla servis edilir,afiyet olsun,




+ Yorum Gönder