+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Diyet ve Beslenme Forumunda Besinlerin tazeliği nasıl anlaşılır Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Besinlerin tazeliği nasıl anlaşılır








    TAZE BESİNLER HAKKINDA BİLGİ

    Besinlerin tazeliği nasıl anlaşılır

    BALIK
    Taze balığın gözleri donuk değildirve balık ıslak görünümdedir.Ayrıca
    solungaçlarının kırmızı olması gereklidir.
    ET
    Veteriner kontrolü yapıldığını gösterir belge olmalı ve çok yağlı
    olmayan etler seçilmeli renginin açık renkli olması gerekmektedir
    TAVUK
    Tavuğun eklem yerlerindeki derilerin sarılığı yaşının ilerlemiş
    olduğunu gösterir.Körpe olması tercih sebebidir.Ayrıca üzerine
    parmakla bastırıldığında çukurlaşmayıp hemen eski halini almasıda
    tazeliğinin belirtisidir.Tavuğun ve etin ağır kokmamalarına da dikkat
    etmeliyiz

    Besinlerin tazeliği nasıl anlaşılır.gif
    SÜT
    Genelde açık sütlerde iyi kaynatılamadıklardan dolayı bağırsak
    hastalıkları görülür.Kutu sütlerde ise ambaljına ve kullanma tarihine
    dikkat etmeli ve son kullanma tarihine bir ay kalmış sütlerin
    alınmamasına çalışılmalı.
    YUMURTA
    Tüketme sıklığınıza göre yumurta almalısınız.Üzerinde kan lekesi
    olan,kırık,çatlak yumurtalarda zehirlenme riski vardır.Taze yumurta
    hafif değildir ve sallayınca sıvı sesi gelmez.Akı ile sarısı birbirine
    karışmayan yumurta tazedir.
    TAZE FASULYE
    Canlı yeşil renkte üzerinde bereler olmamalı kılçıksız ve taneleride
    çok büyük olmamalı.Tazeliğinide kırarakta deneyebilirsiniz.
    ISPANAK
    Taze ıspanağın kökleri kırmızıdır.Ispanak çamursuz ve körpe olmalı
    yapraklarında haşere yenikleri olmamalı ve besin değerinin
    kaybolmaması için hemen tüketilmelidir.
    PATATES
    Filizlenmiş ve yeşil olan patatesler sağlığa zararlı olduğundan
    bunları almamalıyız.Püre yapmak için kabuğu kalın patatesler
    almalı,kızartma için sarı patatesleri tercih etmeliyiz.
    KEREVİZ
    Öncelikle sapı ezik ve çürümemiş, yaprakları sağlam olan kerevizleri
    tercih etmeliyiz.Orta büyüklükte mümkünse lekesiz olmalı en önemliside
    hafif olmamalıdır








  2. Zarafet
    Üye





    Balıklar genelikle oda sıcaklığında en fazla 24 saat saklayabiliriz. Eğer 24 saat içinde tüketilmeyecekse, temizleyip buzdolabında saklamalıyız. Unutmamız gerekeb balığın çok çabuk bayatlanmasıdır. Yapmamız gereken balık tazeyken tüketmek.




+ Yorum Gönder


besinlerin tazeliği