+ Yorum Gönder
Sağlık Merkezi ve Diyet ve Beslenme Forumunda Fast-food ürünlerinin Sağlığımıza Etkileri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Fast-food ürünlerinin Sağlığımıza Etkileri









    Fast-food ürünleri ve sağlık

    Özellikle hamburger, adana, urfa, lahmacun gibi ürünler, karışık eten yapıldıkları için, hangi tür et kullandıklarını bilemezsiniz. Maliyeti azaltmak için çoğunlukla yüksek oranda kuyruk yağı ve iç yağı ilave edilir.


    fast-food-.jpg
    İlave edilen soslar sebebiyle, daha da fazla kalori ve yağ içeriği barındırırlar. Mönülerde bulunan kola, herhangi bir yararı olmamasına karşın, yüksek enerji içerir.

    Rafine karbonhidrat ve basit şeker içeriği çok yüksektir. Bu yüzden kan şekeri çabuk yükselir. Posa içerikleri çok düşüktür.

    Yüksek kolesterol içerdikleri için kan kolesterolünü, dolayısıyla kalp hastalıkları riskini arttırır. Tek tip beslenmeye yol açacağı için, sebze ve meyve tüketimini düşürür.

    Sağlıksız beslenme sonucu vitamin ve mineral eksikliği oluşur. Çoğunlukla hijyenik olmayan bu gıdalar, zehirlenme riski taşır. Toplumun yeme hızının ve kültürünün zarar görmesine sebep olur.








  2. Fatma
    Administrator





    Türk toplumunun geleneksel beslenme alışkanlıklarında değişimler yaşanmakta, fast-food başka bir deyişle "ayak üstü beslenme" alışkanlığı giderek artmaktadır. Buda bir çok hastalığa sebep olmaktadır. Örneğin obezitenin en etkili sebeplarden biri düzensiz beslenmedir.




+ Yorum Gönder