+ Yorum Gönder
Bölge bölge Türkiye ve Doğu Anadolu Bölgesi Forumunda Doğu Anadolunun ünlü yemekleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Doğu Anadolunun ünlü yemekleri








    Doğu Anadolu Bölgesinin yöresel yemekleri


    Mişmiş Tatlısı

    Malzemeler:

    Yarım kg gün ışığında kurutulmuş kayısı
    1 çay bardağı şeker
    1 çorba kaşğı kahvaltılık tereyağı
    1,5 su bardağı su
    1 çay bardağı dövülmüş ceviz

    Yapımı:

    Tereyağı tavada eriyince yıkanmış, süzülmüş kayısı kuruları atılır. 5 dakika yağla kavrulur. Üzerine şeker ve su konur. Kayısılar kabarana kadar pişirilir. Servis tabağına aktarılır, üzerine ceviz serpilir.

    SAÇ EKMEĞİ TATLISI

    MALZEME
    10 yumurta
    Yarım kilo un
    Bir miktar süt
    Bal veya reçel

    HAZIRLANIŞI
    Bir kapta 10 yumurta kırılır unla iyice çırpılır. Süt ilave edilir. Daha sonra ateşe bırakılan saçın üzeri yağlanarak, ufak ekmekçikler halinde pişirilir. Bala veya reçele batırılarak yenir







  2. Gülşen
    Devamlı Üye





    Doğu anadolu bölgesinde sanayinin gelişmemiş olması nedeni ile bölgenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Doğu anadolu bölgesinin mutfağı da tahıl ve et ağırlıklıdır. Doğu anadolu bölgesinde en çok et yemekleri tüketilmektedir.




+ Yorum Gönder