+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Dünya Mutfağı Forumunda Azerbaycan mutfağından piti tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Azerbaycan mutfağından piti tarifi








    Azerbaycan mutfağından piti tarifi

    Malzemeler:
    150g koyun eti
    150g patates
    100g nohut
    yarım kuru soğan
    10g kuru erik
    0,1g safran veya 50g taze domates
    karabiber ve tuz

    piti.jpg

    Hazırlanışı:
    Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır. Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur. Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır. Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur. Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur. Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur. Daha sonra ise 0,1 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir. Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır.

    Değerli hanımlar ve beyler biliyorsunuzki bir yemeği yemek yapan içindeki sevgidir sizlere verdiğimiz tarifler içerisindeki malzemelere sevginizide katmayı unutmayın Dünya Mutfağı Yemek Tarifleri afiyetler diler.







  2. Hakim
    Devamlı Üye





    Azerbaycan mutfağından pitti yemeği malzemeleri:100g nohut yarım kuru soğan 10g kuru erik 150g koyun eti
    150g patates 0,1g safran veya 50g taze domates karabiber ve tuz.




+ Yorum Gönder