+ Yorum Gönder
Tatil Gezi ve Turizm ve Dünya Ülkeleri Forumunda Avusturya vatandaşı olma şartları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    Avusturya vatandaşı olma şartları








    Avusturya vatandaşı olma şartları

    Bilimsel projelere 3 milyon Euro bağışla

    En az 10 yıl süreyle yasal olarak Avusturya'da yaşayan ve Almanca bilen herkes vatandaşlık için başvuruda bulunabilir. Eğer bir Avusturya vatandaşıyla en az 5 yıl evli kalır ve en az 6 yıl Avusturya'da yaşarsanız da vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Avusturya'da herhangi bir yardım kuruluşu veya örneğin bilimsel bir projeye en az 3 milyon Euro (yaklaşık 6 milyon 990 bin TL) bağışta bulunursanız, vatandaşlık için başvuru hakkı elde edebilirsiniz. Ülkede en az 10 milyon Euro'luk (yaklaşık 23 milyon 300 bin TL) bir iş yatırımıyla da vatandaşlığa başvurabilirsiniz. Avusturya, yalnızca belirli şartlar altında çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.








  2. Zarafet
    Üye





    Avusturya`da konuşulan dil Almanca‘dır. Viyana’da yaşam çok kolaydır. Viyanada görülmesi gereken yerler arasında Schönbrunn Sarayı, Viyana'da en çok turist çeken yerdir. Ayrıca Avusturya'nın en önemli kültürel yapılarından da biridir.




+ Yorum Gönder