+ Yorum Gönder
Tatil Gezi ve Turizm ve Dünya Ülkeleri Forumunda İtalya vatandaşı olma şartları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    İtalya vatandaşı olma şartları








    İtalya vatandaşı olma şartları

    Dedeniz ya da nineniz İtalyan olabilir mi?


    İtalya'da en az 10 yıl yasal olarak yaşayanlar vatandaşlık için başvuruda bulunabiliyor. Bu süre bir İtalyan tarafından evlat edinilen kişiler için 7'ye, mülteciler için 5'e, Avrupa Birliği vatandaşları için 4'e, büyükanne ve büyükbabaları İtalyan olan kişiler içinse 3'e düşüyor. Bu şartlar altında vatandaşlığa başvurabilmeniz için sicilinizin temiz; kendinizi, ailenizi geçindirecek bir işiniz ve birikiminiz olması gerekiyor. Eğer İtalya'da, bir İtalyan'la en az 2 yıl evli kalırsanız, İtalya dışında da bir İtalyan'la en az 3 yıl evli kalırsanız vatandaşlık hakkı kazanıyorsunuz. İtalya, çifte vatandaşlığa müsaade ediyor.








  2. Zarafet
    Üye





    İtalya’nın eski çağlarında yaşayan insanlar hakkında, çok az bilgi vardır. İtalya şehirleri arasında Sicilya belki de en güzel yerlerdendir. Sicilya, Akdeniz'in en büyük adası. doğal güzellikleri, zengin yemek kültürü, özgün mimari dokusuyla İtalya'nın diğer bölgelerinden çok farklı.




+ Yorum Gönder