+ Yorum Gönder
Tatil Gezi ve Turizm ve Dünya Ülkeleri Forumunda İsviçre vatandaşı olma şartları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbikız
    Devamlı Üye

    İsviçre vatandaşı olma şartları








    İsviçre vatandaşı olma şartları

    12 yıl şart

    İsviçre vatandaşlığına başvurabilmek için, ülkede en az 12 yıl yasal olarak yaşamak gerekiyor. Adayların İsviçre kültürü ve geleneklerine de aşina olması şart. İsviçre'de doğum yapmak, çocuğunuza otomatik vatandaşlık hakkı vermiyor. Eğer evli anne veya babadan en az biri İsviçre vatandaşıysa çocuk vatandaş olabiliyor. Evli olmayan İsviçreli annenin de çocuğu otomatik olarak vatandaş oluyor. Ancak İsviçre vatandaşı ve evli olmayan babanın, çocuğun kendinin olduğunu beyan etmesi gerekiyor. Eğer bir İsviçre vatandaşıyla 3 yıl evli kalır ve 5 yıl da ülkede yasal olarak ikamet ederseniz vatandaşlığa başvurabilirsiniz.








  2. Zarafet
    Üye





    İsviçre dünyanın en güzel şehirlerinden biridir. İsviçre denince akla ilk gelen doğal güzeliklerdir. Avrupanın en zengin ülkelerin başında geliyor. İsviçre nehirleri ve gölleriyle benzersiz bir coğrafyaya sahiptir.




+ Yorum Gönder