+ Yorum Gönder
Türkçe ve Yabancı Diller ve English Forum Forumunda Aksaray Cuisine Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Harbi @ kız
    Bayan Üye

    Aksaray Cuisine








    Aksaray Cuisine

    This is a rich agricultural region producing grains, meat and dairy and many kinds of fruit and vegetables. Therefore the cuisine of the town is of high standard. Well-known dishes include many pastries and other kinds of wheat-based dishes such as:



    yufka a thick filo-pastry, eaten like bread or filled with cheese (or meats and other fillings) and toasted on a hot griddle (sıkma, katmer or sac böreği depending on the filling)

    many kinds of local pasta or cous-cous including one stuffed with meat and steamed like ravioli, (called mantı)

    tarhana a soup made from a dried mixture of wheat-flour, spices and yoghurt

    pelte and sweet of flour, syrup and butter

    höşmerim, kaygana and many other rich sweets, mostly involving butter and flour

    Other dishes include soups made with okra or yoghurt and a thick floury chicken stew called Arabaşı.








  2. Nesrin
    Devamlı Üye





    Aksaray türkiyenin sahip olduğu 81 illerdenn birişdi.r ancak bu ilimiz daha önce yani il olmadan önce niğdeye bağlı olan bir yer idi. bunun dışında aksarayuın çok eski bir yerleşim geçmişi vardır ve bu ilde çok fazla tarihden izler bulunmaktadır.ç ayrıca önemli ticari bir yer olduğu için önemini hiç bir zaman yitirmemiştir.




+ Yorum Gönder