+ Yorum Gönder
Eğitimle ilgili Bilgiler ve Eski Misafir Soruları Forumunda Kayseri mantısı özelliği nedir? Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Kayseri mantısı özelliği nedir?








    Kayseri mantısı özelliği nedir?







  2. IŞILAY
    Devamlı Üye





    cevap Kayseri mantısı özelliği nedir?

    kayseri-mant-s-.jpg

    Malzemeler:
    # 3 su bardağı un
    # 1 yumurta
    # 1 tatlı kaşığı tuz
    # 1 kahve fincanı su

    İç malzeme için:
    # 200 gr kıyma
    # 1 soğan
    # Tuz, karabiber
    Üzeri için:
    # 30 gr tereyağı
    # 1 çorba kaşığı salça
    # Toz kırmızı biber, tuz, nane
    # 5 diş sarımsak
    # 2 su bardağı yoğurt

    Hazırlanışı:
    * Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Ortasını havuz gibi açıp yumurta, tuz ve bir fincan su ilave edin. Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Hamuru 3 bezeye ayırın. Üzerlerini bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin. iç malzeme için soğanı soyup kıyın. Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın.

    * Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerine alın. 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1.5-2 santim büyüklüğünde kareler kesin. Kıymalı içten küçük parçalar koparıp hamurların ortalarına ekleyin. Dört köflesi üstte ortada birleflecek flekilde katlayın. Hazırladığınız mantıları un serpilmiş tepsiye dizin.

    * Sekiz bardak suyu tencereye alıp kaynatın




+ Yorum Gönder