+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda ETLİ GÜVEÇ yapımı yapılışı-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. sazan
    Yeni Üye

    ETLİ GÜVEÇ yapımı yapılışı-Yemek Tarifleri








    ETLİ GÜVEÇ yapımı yapılışı

    Malzemeler ; 4 kişi için

    ½ Kg Kuşbaşı Koyun Eti

    10 adet ceviz büyüklüğünde Kuru Soğan

    1 yemek kaşığı Yağ

    2 orta büyüklükte Domates

    3 tane Yeşil Biber

    1 bardak Su

    Kıyılmış Maydanoz

    yeterince Tuz

    Hazırlanışı;
    Orta büyüklükte bir toprak güveç kullanılır.

    Güvecin en altına kuşbaşı etler sıralanır. aralarına 10 tane kuru soğan serpiştirilir. Domatesler halka halka doğranıp üzerlerine yerleştirilir. Aralarına ortalarından yarılmış taze yeşil biberler konur. Tuz ilave edilir ve 1 bardak Su konur. Kapağı kapatılarak orta hararette pişirilir.
    Kuzu etinden yapılırsa lezzetli olur. Kuzu eti bulunmaz ise et önce kuşbaşı olarak kavrulur, sonra su ile pişirilip öyle konur.

    Servis yapılırken üzerine kıyılmış maydanoz güzel durur.

    Afiyet olsun








  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    etli güveç aslında çok çeşitli yapılmakta ve sebzenin çok olması yemeği dahada zengin yapmaktadır bu yemeğe patates kabak havuç ve patlıcanda çok yakışmaktadır




+ Yorum Gönder


güveç yapılışı,  güveçin yapılışı,  guvec yapilisi,  güvec yapilisi,  yemek tarifleri