+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Etli Topalak Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Etli Topalak Tarifi








    Etli Topalak Tarifi

    Etli Topalak Tarifi.jpg

    Malzemeler:

    1 kg yağsız dana kıyması, 1 su bardağı köftelik bulgur, 1 ad. yumurta, 1 demet maydanoz, 2 yemek kaşığı un, Tuz-karabiber-kekik, 1 ad. soğan, 1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 yemek kaşığı salça margarin yağı, etsuyu veya sıcak su

    Yapılışı:

    Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğrulur. Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır. Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur. Salçasıda konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak su veya etsuyu konur. Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır. 15-20 dakika hafif ateşte pişirilir. Servis yapılır







  2. VUSLAT
    Bayan Üye





    bu yemeğin adı doğrusu çok şirin köftelerin ve nohutların yüzünden bu isim koyulmuş olsa gerek ama nohut ve köfteler bir arada bir yemeğe bukadar çok yakışır




+ Yorum Gönder


topalak tarifi,  etli sulu topalak