+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Ankara Usulü Kuzu Kapama Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Ankara Usulü Kuzu Kapama Tarifi








    ankara usulü kuzu kapama tarifi

    ankara usulü kuzu kapama tarifi nasıl







  2. Asel
    Bayan Üye





    Ankara Usulü Kuzu Kapama Tarifi Hakkında Bilgi

    Malzemeler:
    1 kg parça halinde kuzu kol
    1 demet maydanoz
    1 demet taze nane
    1 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı yağ
    2 demet taze sarmısak
    8 demet taze soğan
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 tatlı kaşığı tuz


    Kuzu Kapama.png


    Yapılışı:
    Bütün et parçalarını yıkyıp, derince bir tencereye koyun. Üzerine soğan, sarmısak, maydanoz, nane, biber, yağ ve tuz ilave edip, çok ağır ateşte susuz olarak 30 dakika kadar pişirin. Daha sonra iki çorba kaşığı un, yarım bardak su ile iyice kanştırıp, yemeğin üzerine dökün. Et yumuşayıncaya dek hafif ateşte kaynatın. Sıcak servis yapın.





+ Yorum Gönder