+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Rumeli Usulü Kuzu Kapama Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Rumeli Usulü Kuzu Kapama Tarifi








    rumeli usulü kuzu kapama tarifi

    rumeli usulü kuzu kapama tarifi nasıldır







  2. Asel
    Bayan Üye





    Rumeli Usulü Kuzu Kapama Yapılışı


    Malzemeler

    1 KOYUN BUDU (DİLİMLENMİŞ)
    1 SOĞAN
    1 KAŞIK SALÇA
    3 BARDAK PİRİNÇ
    1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
    TUZ,KARABİBER,KURU NANE

    Rumeli Usulü Kuzu Kapama.jpg

    Yapılışı
    KOYUN BUDU YAĞDA SOĞAN VE SALÇAYLA BİRLİKTE ÇEVRİLİR.1 LİTRE SU EKLENEREK PİŞİRMEYE BIRAKILIR.
    PİRİNÇ YIKANIR VE TEPSİYE YAYILIR.ÜZERİNE PİŞMİŞ ETLER DÖŞENİR,TUZ KARABİBER VE NANE İLAVE EDİLİR.6 BARDAK PİŞİRMİŞ OLDUĞUMUZ ETİN SUYUNDAN ÜZERİNE EKLENİR VE 170 DERECE FIRINDA 30 DAKİKA PİŞİRİLİR.





+ Yorum Gönder