+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Resimli Beşamelli Kaşarlı Tavuklu Mantar Tarifi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Resimli Beşamelli Kaşarlı Tavuklu Mantar Tarifi








    Değişik Resimli Beşamelli Kaşarlı Tavuklu Mantar Tarifi







  2. Ebru
    Devamlı Üye







    Beşamelli Kaşarlı Tavuklu Mantar Tarifi

    Gerekli Malzemeler:


    1 kase haşlanmış didiklenmiş tavuk eti
    yarım kilo kültür mantarı
    tuz
    karabiber
    Beşamel Sos İçin:
    2 kaşık tereyağ
    2 kaşık un
    2 su bardağı süt
    tuz
    1 su bardağı kaşar peyniri rendesi

    Beşamelli Kaşarlı Tavuklu Mantar.jpg

    Beşamelli Kaşarlı Tavuklu Mantar Nasıl Yapılır?

    Davetlerinizde tencere yemeği dışında tarif arayanlar için çok lezzetli hafif ve nefis bir fırın yemeği . Mutlaka denemenizi öneririm. Tarifine gelince ;
    Mantarları yıkayıp kararmaması için haşlayacağımız suyuna tuz ,1 kaşık un ve limon parçası atarak 10 dakika kadar haşlıyoruz ve suyunu süzüyoruz . Süzülen mantarlarımızı ince ince dilimliyoruz . Fırına dayanıklı kabımıza doğranmış mantarları ve didiklenmiş tavuk etlerini koyup , tuz ,karabiber de ekleyip karıştırıyoruz .Ayrı bir sos kabında beşamelimizi yapmak için tereyağımızı eritip unu koyup biraz çeviriyoruz . Yavaş yavaş sütünü ekleyip çırpma teliyle hızlıca karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayınca tuzunu koyup ateşten alıyoruz . Tepsideki mantarlı tavuklara beşamel sosumuzun çoğunu döküp karıştırıyoruz . Kalan sosu da üzerine döküp yayıyoruz . En son rende kaşar peynirini de tepsinin her tarafına yayıp fırında nar gibi kızarana kadar tutuyoruz .





+ Yorum Gönder


beşamel soslu tavuk,  fırında mantarlı tavuk,  beşamel soslu mantar,  beşamel soslu mantarlı tavuk,  fırında beşamel soslu mantar,  lezzetli yemekler besamel soslu makarna