+ Yorum Gönder
Yemek Tarifleri ve Etli ve Sulu Yemekler Forumunda Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. RüzgarGülü
    Devamlı Üye

    Saca Basma (Şanlıurfa)-Yemek Tarifleri








    Malzemeler:
    4 adet
    patlıcan
    5 adet
    domates,
    yarım kilogram parça et,
    3 yemek kaşığı margarin,
    yarım çay kaşığı kara
    biber,
    1 çay kaşığı tuz.

    Yapılışı: Et ince ince doğranır. Patlıcanlar parmak kalınlığında halka şeklinde kesilir. Domatesler ikiye ayrılır. Et,
    patlıcan ve domatesler, sacın üzerinde iki yüzü pembeleşineye dek pişirilir. Üzerine karabiber, tuz serpilir. Sacabasma yörede etsiz de yapılıyor. Patlıcan ve domatesler halka halka doğranıp sacda közlenip, lavaşların üzerine soğan eşliğinde konularak sevilerek tüketiliyor.










  2. sarı sonbahar
    Devamlı Üye





    saca basma






+ Yorum Gönder