+ Yorum Gönder
Kişisel Sayfalar Özel Forumlar ve Gizliyara Özel sayfası Forumunda Tarımda kullanılan hormonlar etki ve zararları Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Ziyaretçi

    Tarımda kullanılan hormonlar etki ve zararları








    yha lütfen çook acil bi tarımda kullanılan hormonlar nelerdir etkileri faydaları ve zararları nelerdir??







  2. Mine
    Devamlı Üye





    Hormonlu Gıdaların Sağlığa Zararları Nelerdir?

    Günümüzde ne yazık ki tükettiğimiz gıdaların çoğunun üretiminde sağlığımız için zararlı kimyasallar kullanılıyor. Oysa hormonlu gıdaları ayırt etmek elimizde. İşte sebze ve meyve seçiminde dikkat edilmesi gerekenler:

    “Bitkilerde büyüme ve gelişmeyi düzenleyici olarak kullanılan, düşük yoğunluklarda dahi etkili olabilen ve bitkilerde sentezlenerek taşınabilen organik maddeler” olarak tanımlanan hormonlar, insan nüfusunun hızla arttığı günümüzde, tarım ürünlerinin verimliliğini artırma amacıyla ne yazık ki bilinçsizce kullanılıyor.

    Türkiye’de özellikle domates, patlıcan, patates, kabak, salatalık, üzüm, elma, çilek, kavun, buğday, arpa, yulaf, çavdar ve çeltikte hormona sıkça rastlamak mümkün.

    Hormonlu gıdaların zararları

    Sıklıkla tüketilen hormonlu gıdalar, vücuttaki hormon dengesinin ve bağışıklık sisteminin bozulmasına, şişmeye, yağlanmaya ve hücreleri zayıflatarak kanser yatkınlığını artırmaya neden olur.

    Hormonlu gıdaları nasıl anlarız?

    Hormon takviyesi özellikle zamansız yetiştirilen ürünlerde çok fazla uygulanıyor. Bu nedenle, artık her mevsim her şeyi bulabiliyor olsak da, meyve ve sebzeleri normal zamanlarında tüketmeye çalışmalıyız.
    Bazı sebzelerin tüketilmemesi gereken zaman aralıklarına gelince:

    Domates: 15 Ekim - 10 Kasım / 10 Nisan – 5 Mayıs
    Patlıcan: 15 Kasım – 15 Mayıs
    Kabak: 1 Kasım – 15 Mayıs

    Ayrıca meyve ve sebzeler bazı alışılmayan özellikleriyle de size hormon kullanılıp kullanılmadığını belli ederler.

    Bunlara dikkat edin:

    * Domates çekirdeksiz, içi çok sulu ve boş
    * Kabağın şekli bozuk ve çekirdeksiz
    * Patlıcanın içi süngerimsi ve çekirdeksiz
    * Biber aşırı büyük ve etli, çekirdek evi boş, etli kısmı sert
    * Patates şekilsiz ve yumruları yapışık, içi kara,
    * Karpuzun çekirdek yerleri boş, ise bu ürünler hormonlu demektir.




+ Yorum Gönder


tarımda kullanılan hormonların zararları,  tarımda kullanılan hormonların etkileri,  tarımda kullanılan hormonlar ve zirai ilaçların zararları,  tarımda kullanılan hormonlar nelerdir,  tarımda kullanılan hormonlar,  tarimda kullanilan hormonlarin zararlari