+ Yorum Gönder
Bölge bölge Türkiye ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi Forumunda Kilisin Yemeklerinin isimleri,Kilisin yöresel Yemekleri Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Dr Zeynep
    Bayan Üye

    Kilisin Yemeklerinin isimleri,Kilisin yöresel Yemekleri








    Kilisin yöresel Yemekleri

    Çorbalar
    1. Tatlı malhıta
    2. Ekşili malluta
    3. Kölük aşı
    4. Kelle paça

    Köfteler
    Çiğ Yapılan Köfteler
    1. Çiğ köfte
    2. Kıymalı-zeytinyağlı karma katma
    3. Mercimekli köfte
    4. İç katması

    Kızartılarak Veya Pişirilerek Yapılan Köfteler
    1. İçli köfte (kıymalı köfte)
    2. Oruk
    3. Kübbülmüşviyye
    4. Fırın yapması

    Dolmalar
    1. Acir dolması (firikli-bulgurlu-pirinçli)
    2. Kabak dolması (kösesefer-heylan)
    3. Şıhılmahşe
    4. Yaprak sarması (etli ve zeytinyağlı)
    5. Patlıcan, domates, biber dolması

    Pilavlar
    1. Buğulama (otlu aş)
    2. Bulgur Pilavı (bulgur aşı)
    - Domatesli zeytinyağlı bulgur aşı
    - Etli bulgur aşı
    - Şehriyeli bulgur aşı
    - Zeytinyağlı bulgur aşı
    - Çıtırlı bulgur aşı
    3. Simit aşı
    4. Mercimekli bulgur pilavı (Müceddere)
    5. Firik pilavı (firik aşı)
    6. Keşkek (etli)

    Musakkalar
    1. Domates musakka
    2. Alanazik
    3. İmam bayıldı
    4. Karnıyarık
    5. Patlıcan musakka
    6. Silkme
    7. Teşrübe
    8. Kabak musakka
    9. Patates musakka
    10. Acur musakka

    Fırın İşleri
    1.Patates, patlıcan üstü kıyma kebabı
    2.Kilis tava

    Hamurlu Fırın İşleri
    1.Lahmacun
    2.Çökelek, peynir, lor semirseği

    Sulu Yemekler
    1. Bastırma (kabak, patlıcan)
    2. Sarımsak aşı
    3. Ekşili yahni
    4. Yoğurtlu köfte
    5. Şişbörek
    6. Orman
    7. Mıkla (çılbır)
    8. Lebeniye (kel ve kekilli)
    9. Ekmek aşı (tirit ve çürütme)
    10. Kızartma

    Zeytinyağlı Kızartmalar
    1. Bazlama veya bazlambaç
    2. Et ba1ığı
    3. Öcce
    4. Tava semirseği
    5. Mekmur
    6. Patlıcan döğmesi

    Kavurmalar
    1. Topaç
    2. Pürçüklü kavurması
    3. Kömeç kavurması
    4. Pancar kavurması

    Salatalar
    1. Koruk salatası
    2. Aşkın salatası
    3. Zahter salatası
    4. Pirpirim salatası
    5. Peyvaz (kabaklı, patlıcanlı)

    Tatlılar
    1. Bulamaç
    2. Omaç
    3. Şıllık
    4. Künefe
    5. Gerebiç
    6. Bayram kahkesi
    7. Belluriye
    8. Gurabiye
    9. Memuniye helvası (irmikli, unlu)
    10. Züngül
    11. Katmer

    Kurutmalar
    1. Acur kurutması
    2. Kabak kurutması
    3. Patlıcan kurutması
    4. Musakkalık acir kurutması
    5. Musakkalık kabak kurutması
    6. Çarpana patlıcan kurutması
    7. Bamya kurutması
    8. Çarpana domates kurutması







  2. Eleman
    Devamlı Üye





    Güneydoğu anadolu bölgesinde bulunan kili ilinin mutfağı hayli zengindir. Kilis ilinde çorba çeşitleri, köfteler, salatalar, tatlılar, kavurmalar, zeytin yağlı yemekler, fırın yemekleri, sulu yemekler ve musakka ve daha pek çok yemek çeşidi bulunmaktadır.




+ Yorum Gönder


kilisin yöresel yemekleri