+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Acıbademli Muhallebi Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Acıbademli Muhallebi








    Acıbademli Muhallebi Tarifi

    Malzemesi:

    2 su bardağı süt
    4 yumurta sarısı
    1 limon
    bademyağı
    25 gr toz jelatin
    4/5 su bardağı toz şeker
    3 kedi dili bisküvi
    2 çorba kaşığı kuş üzümü
    4/5 su bardağı toz şeker
    100 gr sütlü çikolata
    4/5 su bardağı çiğ krema
    100 gr acıbadem bisküvisi
    1 çorba kaşığı ince doğranmış meyve şekerlemesi

    Hazırlanışı:
    Jelatini içi soğuk su dolu bir kaba yerleştirin. Mikserde toz şekeri ve yumurta
    sarılarını çırpıp bir kerede sıcak sütü ekleyin. Kısık ateşte tahta kaşıkla karıştırarak pişirin. Krema yoğunlaşmaya başladığı zaman jelatini katın, karıştırıp ılımaya bırakın.
    Bir puding kalıbını yağlayıp dibine iki çeşit bisküviyi ufalayarak döşeyin.
    2 çorbakaşığı kuş üzümünü ılık suda yumuşattlktan sonra süzün. Bunu ılık kremaya katın. Sonra meyve şekerlemelerini ve limonun rendelenmiş kabuğunu ilave edip iyice karıştırın.
    Kalıbın dibindeki bisküvileri üzerlerine kremayı boşalttıktan sonra yaklaşık 4 saat kadar buzdolabında bekletin.
    Bu arada çikolatayı içi sıcak su dolu başka bir kaba oturtarak biraz ısıtın. Çözülüp hafifçe ılınmaya başladığı zaman kalan kuş üzümünü ve hazır çiğ kremayı katın.
    Kremayı, çikolata sosuyla beraberce servis yapın.

    AFIYET OLSUN !








  2. HARBİKIZ
    Moderator





    BANVİT PİLİÇ CİĞERLİ SPAGETTİ



    Malzemeler :
    1 küçük paket Banvit ciğer
    1 paket Çubuk Makarna
    1 adet Soğan
    1 adet küçük havuç
    2 adet Domates
    1 çay kaşığı Karabiber
    3 çorba kaşığı Zeytinyağ
    1 su bardağı Gravyer
    Tuz




    Hazırlanışı :
    Piliç ciğerini robotta püre haline gelene kadar çekin. Soğanı ince kıyıp zeytinyağda kavurun. İçine küp şeklinde doğranmış havucu ekleyip kavurmaya devam edin.

    Ciğeri ilave edip karıştırın. Rengi dönmeye başlayınca, kabukları soyulmuş ve doğranmış domatesi ekleyin ve sık sık karıştırarak sos kıvamında pişirin. Diğer tarafta tuzlu suda makarnaları haşlayın ve süzün. Zeytinyağını tencerede ısıtıp makarnayı ilave edip 1 kere karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine piliç ciğerli karışım dökün. Peynir ile süsleyin.





  3. Gök Mavisi
    Devamlı Üye
    Acıbademli Muhallebi

    Acıbademli Muhallebi 1.jpg




+ Yorum Gönder