+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün tatlısı - Ağdalı Ekmek Kadayıfı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün tatlısı - Ağdalı Ekmek Kadayıfı









    Ağdalı Ekmek Kadayıfı Tarifi


    Malzemeleri:

    1 tane küçük boy ekmek kadayıfı
    7 bardak sıcak su
    Üzerine :
    200 grkaymak (2 lüle)
    Şurubu:
    4,5 bardak toz şeker
    2,5 tatlı kaşığı limon

    Hazırlanışı:
    Büyük bir tepsiye bir ekmek kadayıfı kırmızı tarafı alta gelecek şekilde konularak üzerine 7 bardak sıcak su boşaltılır, yumuşaması için 20 dakika beklenir. Ekmek kadayıfı suyu çekmiş ve büyümüş bir duruma gelince tepsiye bir eğim verilerek bir peçete ile suyunu çıkarmak için kadayıfın üzerine hafifçe bastırılır. Kadayıfın emdiği su çıkarılınca, bir tencereye su, toz şekeri ve limon suyu konularak kaynatılır, karıştıra karıştıra şeker eritilir ve şurup koyulaşıncaya kadar 20 - 25 dakika kaynatılır. Suyu tamamen çıkmış olan tepsideki kadayıfın üzerine bu şurup dökülür ve tepsi hemen orta ısıdaki ateş üzerine konularak çevrilmek, yani tepsi döndürülmek suretiyle 30 - 40 dakika pişirilir. Kadayıfın şurubu ağdalanınca tepsi ateşten indirilir ve ılınmaya bırakılır, kadayıflar ılınınca tepsinin üzerine bir büyük tabak kapatılır, alt üst edilerek kadayıf tabağa alınır ve soğumaya bırakılır. Soğuyunca ortasına kaymak oturtularak servis yapılır.

    AFİYET OLSUN!








  2. HARBİKIZ
    Moderator





    BANVİT MANTI


    Malzemeler :
    200 gr. Banvit Piliç Kıyma
    6 adet yeşil soğan
    10 diş sarmısak
    2 çay kaşığı karabiber
    2 çay kaşığı toz zencefil
    2 çorba kaşığı zeytinyağ
    4 adet büyük domates
    2 adet tatlı pul kırmızıbiber
    2 adet yumurta
    100 ml. Su
    400 gr. un
    2 çay kaşığı tuz




    Hazırlanışı :
    Mantı harcını hazırlamak için bir kapta piliç kıyma, soğan, 2 diş sarmısak, zencefil ve karabiberi karıştırarak iyice yoğurun.
    Ayrı bir kapta yumurta, su, tuz ve unu karıştırıp sertçe bir hamur hazırlayın. Bir saat üzeri örtülü olarak dinlenen hamuru ikiye ayırın. Ayırdığınız ilk parçayı mümkün olduğu kadar ince (2 mm. kalınlığında) açın. Açtığınız hamurdan 4 cm. çapında bir bardak ile yuvarlak kesin. Yuvarlakların ortasına piliç harcından koyup, dört parmak ile pişerken açılmayacak şekilde sıkın.
    Hazırladığınız hamurları içine temiz bir bez yaydığınız tepsiye sıralayıp, üzerlerini kurumamaları için tekrar bir bez ile örtün. Aynıişlemi kalan hamura da uygulayın.
    Bol kaynar suda yaklaşık 7-8 dk. hamurlar yumuşayana kadar pişirin. Suyunu süzüp, servis tabağına alın.
    Bir kapta zeytinyağını hafif ısıttıktan sonra domates, sarmısak ve pul kırmızıbiberi de ilave edip yaklaşık 5 dk. hızlı ateşte pişirin.
    Domatesli sosu yoğurt üzerine dökerek servis yapın.





  3. Gök Mavisi
    Devamlı Üye
    Ağdalı Ekmek Kadayıfı


    Ağdalı Ekmek Kadayıfı.jpg




+ Yorum Gönder