+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Adana Soslu Çipura Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Adana Soslu Çipura








    Adana Soslu Çipura Tarifi


    Malzemeler

    4adet çipura, 4adet soğan, 1kaşık biber salçası, 3diş sarımsak, 1adet limon, 4kaşık zeytinyağı, tuz-karabiber, kimyon

    Hazırlanışı:
    Soğanı halka doğrayın ve tuz karabiber katıp ovun. Balıkları temizleyip yıkayın içlerini bu soğanla doldurun. Ardından ızgarada pişirin. Sarımsağı dövün limon sıkın, kimyon zeytinyağı, biber salçası katıp karıştırın. Balıkları servis tabağına alıp bu sosu üzerlerine dökün. Yanında salata ile beraber servise sunun.

    AFİYET OLSUN!








  2. Berrak
    Yeni Üye





    TAVUKLU BAMYA




    Malzemeler :
    1 kg bamya
    500 gr kemiksiz tavuk eti
    2 orta boy soğan
    4 orta boy domates
    1 sivri biber(doğranmış)
    4 çorba kaşığı sıvıyağı
    2-3 diş sarımsak
    1 çay kaşığı kırmızı biber
    Tuz






    Hazırlanışı :
    Bir tencereye yağla beraber soğanları koyun. Soğanlar pembeleşince kuşbaşı doğranmış tavuk etlerini ekleyin. Tavukların rengi beyaza dönünce domatesleri,sarımsakları ve biberleri ilave edin.
    Domatesler pişince bamyaları tencereye alıp birkaç kere karıştırın. 2 su bardağı kaynar suyu ilave edip tuzu , karabiberi ekleyip kapağını kapatarak tavuklar yumuşayıncaya kadar pişirin.





  3. Gölge Kız
    Devamlı Üye
    ÇİPURAYA SARILI KUŞKONMAZ


    Malzeme:
    8 dilim çipura fileto
    250 gram konserve kuşkonmaz
    50 gram Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
    Tuz, karabiber
    1 çorba kaşığı taze kekik
    1 kase taze fasulye
    1 adet kabak
    1 adet havuç
    2 adet renkli biber
    50 gram Bizim Mutfak Teremyağ
    Sosu İçin :
    50 gram kapari
    3-4 dal maydanoz
    50 gram Bizim Mutfak Teremyağ
    Tuz
    1 çorba kaşığı çeşni
    Yarım limon suyu

    Tuz, karabiber, zeytinyağı ve taze kekiği karıştırarak marine sosu hazırlayın. Balık filetolarını hazırladığınız sos ile marine edin. Kuşkonmazları 2 parçaya bölün. Filetoları, aralarına 1 parça kuşkonmaz yerleştirerek rulo şeklinde sarın ve ızgarada pişirin. Sebzeleri jülyen doğrayıp haşlayarak Teremyağ’da soteleyin. Kapari sos için, tavada Teremyağ’ı eritip kaparileri ilave edin. 2 dakika soteleyin. Maydanoz, tuz, çeşni ve limon suyunu ekleyin. Balığın üzerine sosu ilave ederek sebzelerle birlikte servis yapın.





  4. HAYAT
    Devamlı Üye
    TAZE BAKLALI ÇİPURA


    Malzeme:
    500 gram taze bakla
    3 adet kırmızı biber
    3 adet sarı biber
    2 adet çipura
    2 çorba kaşığı Altın Hasat Sızma Zeytinyağı
    1 adet limon
    1 demet dereotu sapı
    tane kimyon
    Tuz, karabiber

    Taze baklaları haşlayın. Haşlanmış baklaları ince ince doğrayın. Çipuraları kılçıklarından ayırıp fileto haline getirin. Hazırladığınız filetoları rulo yapıp ortasına kürdan saplayın. Büyük bir tencereye su doldurup kaynatın. Tencerenin üzerine bir süzgeç yerleştirin. Süzgecin üzerine ise suya değmeyecek şekilde balık filetoları yerleştirin. Tencerenin kapağını kapatıp 5 dakika kaynayan suyun buharında pişirin. Izgarada kırmızı ve sarıbiberleri közleyip kabuklarını soyun. Biberleri blenderden geçirip süzün. Tuz ve karabiber ile baharatlandırın. Tabağı hazırlamadan kısa bir süre önce baklayı karabiber, zeytinyağı ve limon ile marine edin. Tüm malzemeleri tabağa yerleştirip servis yapın.


+ Yorum Gönder