+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda günün yemeği - Lahana Etli ( Kapuska) Konusunu Okuyorsunuz..
  1. NAZLI
    Bayan Üye

    günün yemeği - Lahana Etli ( Kapuska)








    Etli Lahana ( Kapuska) Tarifi


    Malzemeleri:

    Servis (Kaç Kişilik): 8
    Tek Kişilik Servis Kalorisi: belirtilmemiş
    Hazırlama Süresi: 1 saat

    1 küçük boy lahana
    250 gr kuşbaşı et
    2 orta boy soğan
    2 yemek kaşığı margarin 1 yemek kaşığı domates salçası
    Tuz-kırmızı pul biber
    1 kahve fincanı bulgur

    Hazırlanışı:
    1. Kuşbaşı etleri, kıyılmış soğan ve yağla birlikte ateşe koyun. Arada karıştırarak suyunu çekene dek pişirin. Salçayla biraz sıcak su ve tuz katın. Kısık ateşte yumuşamasını sağlayın.

    2. Lahananın buruşmuş dış yaprağını çıkartın. Dört parçaya ayırın. Kökün fazlasını kesip atın; kalan yaprakları kuşbaşı iriliğinde doğrayın. Yıkadıktan sonra etin üzerine koyun; tuz, kırmızı biber, 4 bardak su veya et suyu katıp kısık ateşte kaynatın. Ateşten almadan 10 dk önce yıkanmış bulgur serpin. Lahana yumuşadığı zaman ateşten indirin.








  2. Meryem
    Bayan Üye





    özellikle kış aylarınınn vazgeçilmez sebzesi olan lahananın çok sağlıklı olduğunu söylemek gerek kapuska ise etli olduğu zaman gerçekten daha lezzetli




+ Yorum Gönder