+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün yemeği - Bonfile Kebabı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün yemeği - Bonfile Kebabı








    Bonfile Kebabı Yemeğinin Tarifi



    Malzemesi:
    4 Adet bonfile
    Yarım su bardağı sıvıyağ
    Terbiyesi için :
    1 Kahve fincanı zeytinyağı
    1 Kahve fincanı süt
    1 Kahve fincanı yoğurt
    Karabiber
    Sos için :
    1 Kahve fincanı portakal suyu
    3 Çorba kaşığı domates püresi
    Yarım tatlı kaşığı nişasta
    1 Çay kaşığı kişniş
    Tuz, karabiber
    Pilav için :
    1 Su bardağı pirinç
    1 Çorba kaşığı susam
    1 Kahve fincanı sıvıyağ
    1 Su bardağı su
    Tuz
    Bonfilenin buzdolabında bekleme süresi : En az 1-2 saat
    Zorluk 3
    Süre 40 dk.
    Kaç Kişilik 4


    Hazırlanışı :
    Ön hazırlık olarak bonfileleri zeytinyağı, yoğurt, süt ve karabiberle hazırlanan terbiyenin içine koyup, buzdolabında 1-2 saat bekletin.
    Pilav için pirinci sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin.
    Suyunu süzüp, 3-4 defa bol su ile yıkayın ve suyunu süzün.
    Tencereye sıvıyağı alıp, kızdırın.
    Susamları ekleyip, susamlar altın sarısı renk alana dek kavurun.
    Ardından pirinçleri ekleyip, şeffaflaşana dek kavurun.
    Sıcak suyu ekleyip suyunu çekene dek pişirin.
    Bonfileleri terbiyeden çıkarın.
    Sıvıyağda arkalı önlü hafifçe kızartın.
    Bonfileleri küçük bir fırın tepsisine alın.
    Tuz ve karabiber serpin.
    Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
    Pişmesine yakın üzerine sosu dökün.
    Sos için ;bir kapta portakal suyu, domates püresi, nişasta, tuz, karabiber ve kişnişi karıştırın.
    Kısık ateş üzerinde sürekli karıştırarak sosu koyulaştırın.
    Sosu bonfilelerin üzerine dökün.
    Pilav ile birlikte servis yapın.

    AFİYET OLSUN!








  2. Gölge Kız
    Devamlı Üye





    Mantarlı Bonfile


    Mantarlı bonfile malzemeleri
    ■50 gram mantar
    ■1 adet yumurta
    ■2-3 çorba kaşığı ufalanmış ekmek
    ■100 gram tereyağ veya margarin
    ■1 yumurta sarısı
    ■Maydanoz
    ■Kızartmalık sıvı yağ
    ■4-5 parça bonfile
    Mantarlı bonfile tarifi
    Mantarları yıkayıp kurulayın sonra ince ince doğrayın. Biraz yağ kızdırıp mantarları kızartın. Mantarların yağını süzüp, soğumaya bırakın. Yağı, yumurtayı ve yumurta sarısını köpürene kadar çırpın. Üzerine tuz, biber ve 1 çorba kaşığı doğranmış maydanoz ekleyin. Ufalanmış ekmeği ve mantarı da karışımın içine döküp karıştırın. Karışımı sıkma torbasına doldurup geniş bir uç takın, küçük tepecikler oluşturun, bunları buzlukta dondurun. Bonfileleri kızartıp mantar tepelerini üzerine yerleştirin. Önceden ısıtılmış fırında 2-3 dakika pişirin. Afiyet olsun.





  3. HAYAT
    Devamlı Üye
    Bonfile Kebabı




    (4 Kişilik)
    Malzemeler
    1/2 Kg Bonfile
    10-11 Çarliston Biber
    3 Adet Domates
    2 Adet Soğan
    100 gr Tereyağı
    Tuz, Karabiber
    8 İri Mantar(Arzuya Göre)
    8 Küçük Sosis(Arzuya Göre)
    8 Kiraz Domates(Arzuya Göre)
    1/2 Limonun Suyu
    1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
    Birkaç Taze Biberiye






    Yemeğin Tarifi
    Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim. Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun doğrayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım. Domatesleri fındık büyüklüğünde doğrayalım.

    Bir tavaya tereyağını alıp soğanları pembeleştirelim. Ardından biberleri tavaya aktarıp 3 dak sote edelim. Buna domatesleri ekleyelim. 2-3 dak. daha kavurup tuz ve karabiberi de ekleyerek ateşten alalım. Bonfile parçalarının ortalarına bu harçtan yeterince koyalım. Bonfilelerin yan kenarlarını hafifçe içe döndürelim ve sararak kürdanla iki uçlarını teyeller gibi tutturalım.

    Mantarların sap kısımlarını çıkartalım ve nemli bir bezle temizleyelim. Sosislere çatalla bikaç delik açalım. Kiraz domatesleri de yıkayıp kurulayalım. Bonfilelerle birlikte sıra sıra mantar, sosis ve domatesleri de dizelim.

    Şişleri tepsiye yerleştirelim. Yarım limon suyuna zeytinyağını ekleyerek karıştıralım. Bu sosa tuz, karabiber ekleyelim. Sosu fırça yardımıyla veya elimizle şişlere sürelim. Taze biberiye dallarını tepsiye yerleştirerek süsleyelim. Etler kızarana dek pişirdikten sonra fırından alalım.





+ Yorum Gönder