+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Acılı Şehriye Çorbası Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Acılı Şehriye Çorbası








    Acılı Şehriye Çorbası Tarifi



    Malzemeler:
    1bardak şehriye
    1adet tavuk göğsü
    1adet kabak
    1adet acı biber
    1adet kırmızı dolmalık biber
    1demet taze soğan
    3kaşık sıvıyağ
    2kaşık soya sosu
    3bardak tavuk suyu
    tuz

    Hazırlanışı:
    Soğanları halka, kabağı kazıyıp küp, biberleri de şerit halinde doğrayarak hazır edin. Tavuk suyunu hazırlayın; tavuk etini de minik parçalara ayırın. Bir tencere içine kabağı ve şehriyeyi koyup 2bardak su ile kaynatın. Diğer tarafta sıvıyağı kızdırıp soğan ve biberleri sote edin. Tavuğu ekleyip kavurun. Malzeme kavrulunca bunları kabakları pişirdiğiniz tencereye aktarın. Tavuk suyunu ve soya sosunu ilave edin, tuzunu ayarlayarak birkaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın.

    AFİYET OLSUN!








  2. Gölge Kız
    Devamlı Üye





    ŞEHRİYE ÇORBASI


    100 gr. şehriye
    2 çorba kaşığı tereyağı
    2 adet domates
    4 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz

    Bol suda haşlanmış, süzülmüş şehriye pişeceği kaba konur. 4 bardak su, tereyağı konur 15 dakika pişirlerek ateşten alınır. Domates suyu süzgeçten geçirilir, çorbaya katılır, bir taşım daha kaynatılır.





  3. HAYAT
    Devamlı Üye
    ŞEHRİYE ÇORBASI




    MALZEMESI:
    1/2 su bardağı arpa şehriye veya 1 su bardağı kırılmış tel şehriye
    8 su bardağı su
    2 çorba kaşığı katıyağ Yarım demet maydanoz Yeterince tuz, limon suyu.

    YAPILIŞI:
    Çiğ şehriyeden: Önce çorbanın suyunu kaynatınız. Bir tatlı kaşığı tuz atarak, arpa veya tel şehriyeyi ilave ediniz. Bir iki el karıştırıp yarım saat pişmeye bırakınız. Şehriyeler yu-muşayıp şişince, ateşten indiriniz. Üzerine kıyılmış maydanoz ve limon sıkıp ikram ediniz. Bu çorba sade suyla yapıldığı gibi, tavuk veya et suyuyla da yapılır. Kavrulmuş şehriyeden: Arpa veya tel şehriyeyi önce yağda kavurunuz. Şehriyeler pem-beleşınce üzerine kaynar su ilave ediniz. Yarım saat kadar pişiriniz. Kavrulmuş şehriye ile yapılan çorbalara et veya tavuk suyu konmaz. Üzeri maydanozla süslenip, limon sıkılarak ikram edilir.

    Not: Şehriye çorbası kemik suyu ile yapılırsa daha lezzetli olur. Yaşlılara, hastalıktan yeni kalkmış kimselere, kemik suyuna şehriye çorbası tavsiye edilir. İştahsız, zayıf çocuklar için bu tür çorba çok yararlıdır.





+ Yorum Gönder