+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Ahududu Reçelli Kek Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Ahududu Reçelli Kek








    Ahududu Reçelli Kekin Tarifi

    Malzemeler
    1,5bardak un
    2adet yumurta
    125gr margarin
    1tatlı kaşığı kabartma tozu
    1paket vanilya
    ½ bardak şeker
    10kaşık ahududu reçeli

    Hazırlanış:
    Unu eleyerek kabartma tozuyla karıştırın. Margarini eritin, yumurta, vanilya ve şeker ile iyice çırpın. Şeker eriyince unu katıp hamur yapın ve bu karışımı yağlanmış kalıba aktarın. 180derecede pişirin, fırından çıkartıp ılındığında ise ortadan enlemesine ayırın; arasına reçeli sürüp diğer parçayla üzerini kapatın. Yanında dondurma ile servise sunabilirsiniz.

    AFİYET OLSUN!








  2. Gölge Kız
    Devamlı Üye





    AHUDUDU REÇELİ


    Mustafa Özer, Doğal Beslenme Sağlık Rehberi


    Malzemeler:
    1 kg ahududu,
    3 su bardağı (800 gr) şeker,
    yarım limon.

    Yapılışı:
    Ahududular ayıklanıp yıkanır. Büyükçe bir tencereye ahududular şeker ile birlikte (karıştırılarak) yerleştirilir. Bu karışım bir gün dinlenmeye bırakılır. Bu şekilde bir kaç gün duran ahududular delikli kevgir ile alınır. Tencerede kalan ahududu suyu ve şeker karışımı orta ateşte kaynatılır. Kaynayan bu şurubun içerisine daha önceden alınan ahududular kaynatılır. Bir müddet bu şekilde kaynamasını sağladıktan sonra tekrar delikli kevgir ile ahududular çıkartılır. Şerbet bir miktar daha kaynadıktan sonra yarım limon sıkılır. Bu esnada ahududular tekrar şerbete atılarak ağdalaşıncaya kadar kaynatmaya devam edilir.
    Sıcakken doldurulup kapağı ters gelecek şekilde yere konan kavanozlar, hava almadan uzun süre dayanır.





  3. Gizli @ yara
    Özel Üye
    AHUDUDU REÇELİ


    Malzeme :
    1 kg. ahududu,
    6 bardak toz şeker,
    1 kahve fincanı su,
    2 çorba kaşığı limon suyu.

    Yapılışı:
    1- Ahududuları kısaca sudan geçirin. Uzun boylu yıkamayın.
    2- Sonra bir tencereye bir kat toz şeker, bir kat ahududu şeklinde kat kat istifleyin. Bir kahve fincan suyu da ilave edin. Orta ateşte pişirin.
    3- Şurup koyulaşmadan önce, limon suyunu katın. Şurubun koyulaşıp koyulaşmadığmı sık sık kontrol edin.
    4- Şurup koyulaşınca tencereyi ateşten alın.
    5- Üzerinde birikmiş olan köpükleri delikli kepçe ile toplayın. Soğumaya bırakın.
    6- Soğuduktan sonra kavanozlara doldurup, ağzını kapatın.





+ Yorum Gönder