+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği-Perde Pilav Konusunu Okuyorsunuz..
  1. HARBİKIZ
    Moderator

    Günün Yemeği-Perde Pilav








    Perde Pilav Tarifi


    Malzemeler
    • Keklik eti
    • Pirinç
    • Tereyağı
    • Yedi türlü baharat
    • Tuz ve karabiber
    • Badem, yoğurt, un
    • Sıvıyağ yumurta

    Hazırlanışı:
    Keklik eti, düdüklü tencerede pisirilir, keklik suyunda da pirinç pilavı pişirilir.

    Yoğurt, yumurta, un, sıvı yag kullanarak kulak memesi yumusaklıgında hamur yoğrulur, tencerenin tamamı tereyagı ile yaglanır, badem ile süslenir, açılan yufkalar tencereye serilir, tencereye birkat pilav, birkat keklik eti dizilir, arada baharat kullanılır.

    Yufka ile tencerenin agzı kapatılır. Üzeri tereyağı ile yaglanır, 30-45 dakika fırında pişirilir. Daha sonra servis yapılır.

    AFİYET OLSUN!








  2. Gölge Kız
    Devamlı Üye





    Nohutlu Bulgur Pilavı



    MALZEMELER
    (6 kişilik)
    2 su bardağı pilavlık
    bulgur
    4 su bardağı sıcak
    et suyu
    2 yemek kaşığı
    ayçiçeği yağı
    10-12 arpacık soğan
    2 yemek kaşığı
    biber salçası
    1 su bardağı
    haşlanmış nohut
    Yarım demet dereotu

    HAZIRLANIŞI
    Arpacık soğanların kabuklarını soyun. Dereotunu temizleyip kıyın. Bulguru bol suyla yıkayıp süzün. Salçaya 1-2 çorba kaşığı sıcak su ekleyin. Ayçiçeği yağını geniş bir tencerey alıp ısıtın. Arpacık soğanları ilave edip kavurun Salçalı su ve bulgurları ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. Sıcak et suyunu ve haşlanmış nohutları ilave edip bir taşım kaynattıktan sonra ateşi kısın. Bulgurlar suyunu çekinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp kıyılmış dereotunu ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp dinlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.





  3. Gizli @ yara
    Özel Üye
    Karışık Pilav Tarifi



    Malzemeler
    2 su bardağı pirinç köftesi için:
    3 su bardağı su 200 g kıyma
    2 adet patlıcan 3 dilim bayat ekmek içi
    1 su bardağı bezelye (konserve) 2 kaşık un
    2 adet havuç (haşlanmış) 1 adet soğan
    2 adet patates (haşlanmış) tuz, karabiber
    4 kaşık sıvıyağ

    Hazırlanışı
    Geniş kapta kıyma, ekmek içi, un, rendelenmiş soğan, tuz, karabiber koya-rak iyice yoğrulur. Misket büyüklüğünde köfteler yapılır. Sıvıyağda kızartılır. Patlıcanlar alaca soyulur, tuzlu suda acısı alınır, yıkanır, kurulanır. Küçük küp şeklinde doğranır, köftelerin yağında kızartılır. Geniş kaseye, kızartılmış köfteler, patlıcanlar, konserve bezelye, küp doğ-ranmış havuç ve patates konur, harmanlanır. Tencerede sıvıyağ ve yıkanmış, süzülmüş pirinç kavrulur Tuzu bir çay ka-şığı şeker, bir çay kaşığı limon suyu ve pilav suyu konularak suyu çekene kadar pişirilir. 5 dakika dinlendikten sonra patlıcan köfte karışımı pilava ila-ve edilir, karıştırılır. Kapağı kapatılarak 10-15 dakika daha





+ Yorum Gönder