+ Yorum Gönder
Güncel Konular ve Günün Yemeği Forumunda Günün Yemeği - Arap Adana Kebabı Konusunu Okuyorsunuz..
  1. Gizli @ yara
    Özel Üye

    Günün Yemeği - Arap Adana Kebabı








    Arap Adana Kebabı Tarifi



    Malzemeleri:

    YARIM KĞ HAŞLANMIŞ NOHUT
    YARIM KĞ KIYMA
    1 ADET PIRASA
    KIYILMIŞ NANE & MAYDONOZ TUZ
    KIRMIZIBİBER
    PULBİBER
    KÖRİ+KİMYON VE KEKİK
    2 YUMURTA
    SIVI YAĞ

    Hazırlanışı:
    HERŞEYİ KATARAK YOĞURDUKTAN SONRA BUZLUKTA 1 SAAT KADAR DONDURUN SONRA ÇIKARIN GEREK ŞİŞ'E TAKARAK, GEREK KÖFTE ŞEKLİNDE TAVADA KIZARTIN VEYA MANGALDA PİŞİRİN.

    AFİYET OLSUN!








  2. Mesport
    Moderators





    ACILI ADANA KEBABI TARİFİ


    1 kilo orta yağlı kıyma
    1 yemek kaşığı biber salçası
    2 çay kaşığı kırmızı pul biber
    karabiber
    tuz
    soğan salatası için:
    6 adet orta boy kuru soğan
    2 çay kaşığı tuz
    1 demet maydanoz
    3 çay kaşığı sumak
    3 çay kaşığı kırmızı pul biber
    2 adet limonun suyu

    Yapılışı Orta yağlı kıymayı derin bir kaba aktarıp üzerine biber salçası, pul biber, tuz ve karabiberi ekelin. 6 dakika kadar yoğurduğunuz malzemeleri top haline getirin. Top halindeki kıymayı tezgaha 20 kez kadar vurun. Elinizi arada sırada suya batırarak köfte harcından mandalina büyüklüğünde parçalar koparın.

    Bir elinizle kebap şişini yassı duracak şekilde tutup diğer elinizle kıymayı yassılaştırarak şişe geçirin. Şişteki köfteleri kömür ateşinde çevirerek kızartın.

    Kuru soğanları soyup ortadan ikiye böldükten sonra yarım ay şeklinde incecik doğrayın. Üzerine tuz, sumak ve kırmızı pul biberi serpip 2 dakika kadar ovalayın. Üzerine ince kıyılmış maydanozu ilave edip limon suyunu gezdirdikten sonra karıştırın.

    Domatesi, yeşil ve kırmızı biberleri de ızgarada pişirin. Acılı kebabı soğan salatası ve közlenmiş sebzelerle servis yapın.





+ Yorum Gönder